De School

De School in België

Onze filosofie wordt gedragen door een holistische en integrale visie en door de aanname dat elk individu verantwoordelijk is voor zijn of haar zoektocht naar identiteit, zin en betekenis. Ons belangrijkste aandachtspunt is het leerproces van onze studenten.

In België bieden wij opleidingsprogramma’s aan in Transpersonal Coaching en Reconstructive alsook programma’s om als RIIHS-coach of RIIHS-facilitator erkend te worden.

Daarnaast bieden onze facilitators workshops in reconstructive aan, zowel in gemengde groepen als in mannegroepen of vrouwengroepen.

Opleidingsprogramma’s in Transpersonal Coaching en in Reconstructive.

De opleiding in Transpersonal Coaching is op alle vlakken innovatief. De toekomstige coaches zijn na het vervolledigen van de opleiding in staat te starten als helper – coach, counselor, begeleider, mentor, therapeut – in één-op-één sessies, zowel online als face-to-face.

Reconstructive is een methode voor groepsdynamica (face-to-face). De opleiding in Transpersonal Coaching vormt de de ruggengraat van de opleiding in Reconstructive.

Beide opleidingen zijn geaccrediteerd en gecertifieerd door RIIHS. Wij voorzien de studenten van educatieve experimenten, zodat zij zelf kunnen ervaren en leren, en van de meest actuele en innovatieve informatie. Hiertoe bieden wij ook vervolgprogramma’s aan.

Wil je weten welke opleidingen gepland staan, raadpleeg hier de kalender.

RIIHS Coach en RIIHS Facilitator/Therapeut

Wij bieden de mogelijkheid aan om als Coach gevalideerd te worden door RIIHS voor individuele sessies. Dit is een exclusief programma van lidmaatschap van de RIIHS-structuur. Belangrijke pijlers van dit lidmaatschap zijn ondersteuning in het ontwikkelingsproces van de coach en validatie van zijn of haar deskundigheid

Daarnaast is er een lidmaatschap om als  Facilitator/Therapeut gevalideerd te worden door RIIHS voor groepsdynamica en één-op-één sessies.

Zowel de RIIHS Coaches als de RIIHS Facilitators zijn als deskundige door RIIHS erkend om het RECONSTRUCTIVE INTEGRATIVE INTERNATIONAL HOLISTIC SCHOOL-model toe te passen.

Hier kan de lijst van RIIHS-leden in België geraadpleegd worden.

Workshops in Reconstructive

Verschillende door RIIHS erkende facilitators bieden workshops aan in reconstructive. In deze workshops kan de methode in groep ervaren worden. Deze workshops zijn toegankelijk voor iedereen die verlangt naar een stuk transformatie (emotioneel, mentaal, zelfbeeld, patronen). Raadpleeg hier de kalender.

Mannengroepen en Vrouwengroepen

Binnen de school in België heeft gender-specifieke ontwikkeling steeds de nodige aandacht gekregen. Onze identiteit, innerlijke kracht en evolutie als man of als vrouw benaderen wij niet alleen in gemengde groepen maar ook in mannengroepen en in vrouwengroepen. Deelname aan een gender-specifieke groep kan je transformatieproces een stevige boost geven. Raadpleeg hier de kalender.

Bart De Coninck schreef  het e-boek Nieuwe Helden over het ontwikkelingsproces van mannen. Via de link kan je het gratis downloaden.

In de podcast  Liefde tussen Hemel en Hel, spreken vijf RIIHS coaches en facilitators over dynamieken in liefdesrelaties.