Het Team

RIIHS is een internationale school met afdelingen in verschillende Europese en Noord-, Centraal- en Zuid-Amerikaanse landen.

Carola Castillo is de stichter en algemeen directeur. Zij leeft in Miami.

Bart De Coninck is co-directeur van RIIHS en directeur van de RIIHS België. Hij is facilitator en opleider in Reconstructive.
Verder werken Job Hulshoff en Livia De Vos als facilitators in Reconstructive hier in België.

Onze internationale gemeenschap groeit snel. Naast ons team in België zijn er facilitators aan het werk in verschillende andere landen: Nederland, Spanje, Letland, Canada, USA, Dominikaanse republiek, Costa Rica, Mexico, Colombia, Brazilië en Venezuela.  De volledige lijst kan u raadplegen op www.reconstructiveschool.com

 

Carola Castillo

Carola Castillo

oprichter en directeur RIIHS

Carola is geboren in Venezuela en woont in Miami. Zij is opgeleid als leraar, psychologe, systeemtherapeute, facilitator van familieopstellingen, organisatiecoach, master in klinische hypnotherapie en Universal Life Church Minister.

Ze is oprichter en directeur van het Hellinger Instituut in Venezuela en oprichter en directeur van de Reconstructive International Integrative Holistic School (RIIHS). Zij creëerde en ontwikkelde haar eigen onafhankelijke beweging: Reconstructive “Ancestrale Quantum geneeskunde”, vanuit ervaring en kennis uit verschillende domeinen: sjamanisme en het gebruik van medicinale heilige planten (“ayahuasca”), het familieopstellingenwerk van Bert Hellinger en inzichten verworven als studente in het Shaolin Wahnam Institute in Chi Kung, Taijiquan en zen. Hierin kunnen we expansie van ons bewustzijn ervaren. Dit proces brengt je in contact met wat voorbij de muren ligt die wij als kinderen om ons heen bouwden om ons te beschermen, zowel op lichamelijk, mentaal als spiritueel vlak.

 Haar boeken kunnen gevonden worden in Amazon, en in de AppStore. Op GooglePlay en in de AppStore vind je tevens “Lonchera para el alma”, een sociaal project dat uitreikt naar diegene die nood hebben aan een virtuele ruimte voor healing. Deze succesvolle applicatie helpt mensen die op zoek zijn, inzichten en veranderingen te verwerven.

Bart De Coninck

Directeur RIIHS België & Co-directeur RIIHS International

(°1963, België)

♦ Bart is arts, psychotherapeut, relatietherapeut en facilitator in Transpersonal Coaching en in Reconstructive.

♦ Sinds 2006 is Bart oprichter en directeur van Eigenkleur, een groepspraktijk voor therapie en relatietherapie. Sindsdien werkt hij psychotherapeutisch met individuen en relaties.

♦ Bart is co-directeur van RIIHS (Reconstructive International Integrative Holistic School) en directeur van RIIH België. Hij faciliteert workshops en opleidingsprogramma’s in Transpersonal Coaching en Reconstructive.

♦ Bart is de auteur van Nieuwe Helden, een e-book over het ontwikkelingsproces van mannen tot meer vrijheid en volwassenheid. Zijn nieuwste project is Brave Men, een programma voor mannen (sessies, workshops).

Bart werkt mee aan twee podcasts. Flashlights in the dark, micro-shots of consciousness, een podcast in het Engels over bewustzijn en Liefde, anders bekeken, een Nederlandstalige podcast over liefde.

 

 

Job Hulshoff

Facilitator & Transpersonal therapeut RIIHS

(°1972)

Een efficiënte funky coach die de verbinding ondersteunt tussen de 4 essentiële lagen (mentaal, emotioneel, fysiek en energetisch) zodat mensen weer meer verbinding maken met hun kern. Dit versterkt hun efficiëntie, moed en commitment in dagelijkse communicatie en relaties.

Een deskundige die jou helpt te focussen op het ontdekken van nieuwe perspectieven en mogelijkheden. Hij ondersteunt je om te ervaren en bewust te worden welke patronen en welk gedrag jouw energie blokkeren en wat je kan doen om hier meer flow in te brengen.

Biografie n het kort:

1999-2006: Facility Manager

2006-2010: Fotograaf & Tekstschrijver

2010 – heden: Therapeut, Coach & Trainer

“Finding your biggest treasure will not happen out there. It’s an inside job”

Job geeft individuele begeleiding en begeleidt workshops.

 

Livia De Vos

Livia De Vos

Facilitator & Transpersonal therapeut RIIHS

(°1974)

– Livia is opgeleid als sociaal verpleegkundige en heeft 7 jaar in deze sector gewerkt (1997-2005).

– Meteen na haar afstuderen, is ze naast haar werk als sociaal verpleegkundige ook begonnen aan een opleiding gestalttherapie (1997-2001), met een aanvulling van systemisch werk in 2016.  Ze is bij aanvang van deze studies als therapeut meteen ook zelfstandige in bijberoep geworden (1998-2008).

– Van 2005 tot 2020 heeft ze gewerkt als psychotherapeut in een CGG.

– In 2018 is ze verder opgeleid als transpersoonlijk therapeut en facilitator voor gemengde groepen en vrouwengroepen in Reconstructive. Meteen daarna werd ze ook deel van RIIHS (Reconstructive International Integrative Holistic School) en RIIHS België, als erkend therapeut en facilitator.

– Nu werkt ze volledig als zelfstandige, binnen de praktijk van Eigenkleur (sinds 2008) en thuis (2020), vanuit de methode die ook voor haarzelf een wervelwind teweeg gebracht heeft en waarin ze zelf anderen wil begeleiden, transpersoonlijke therapie volgens het Reconstructive model.

 

“The journey of a thousand miles begins with one step.”   Lao Tzu

 

Juliette Rijnfrank

°1964, Utrecht (NL)

Juliette heeft de studie Portugese taal- en letterkunde in Brazilië gedaan, het land dat  22 jaar haar thuisland was.  In Nederland heeft ze ervaring opgedaan als beëdigd tolk & vertaler.  Interculturele dialoog,  gevoeligheid en wederzijds begrip zijn onderdeel van haar werk als coach en tolk.

Vanuit het werk met voornamelijk vrouwen, die zich in een transitiefase bevinden, ontstond haar passie voor het coachen.

Op haar eigen pad van persoonlijke ontwikkeling, werd ze diep geraakt door het Reconstructief en systemisch werk.,  Hierin opgeleid, werkt ze met mensen om weer in beweging te komen in plaats van stil te staan en hun eigen ritme, balans en essentie terug te vinden. Thema’s die haar niet onbekend zijn, als (on) zichtbaarheid, jezelf durven tonen en weer vertrouwen op je eigen proces, komen hierin naar voren.