Het Team

Wij zijn een groeiende internationale school met afdelingen in verschillende Europese en Amerikaanse landen.

Carola Castillo is de stichter en algemeen directeur. Zij leeft in Miami.

Bart De Coninck is de directeur van de school in België. Hij is facilitator en trainer in Reconstructive.
Het team in België bestaat verder uit Job Hulshoff en Livia De Vos als facilitators in Reconstructive, en Ria Verlinden als trainer in systemisch werk.

Eva Hernandez is directeur van de school in Spanje,  Jesus Elbittar in Venezuela en Mimi Matar in de Dominikaanse Republiek.

 

Carola Castillo

Carola Castillo

oprichter en directeur RIIHS

Carola is geboren in Venezuela en woont in Miami. Zij is opgeleid als leraar, psychologe, systeemtherapeute, facilitator van familieopstellingen, organisatiecoach, master in klinische hypnotherapie en Universal Life Church Minister.

Ze is oprichter en directeur van het Hellinger Instituut in Venezuela en oprichter en directeur van de Reconstructive International Integrative Holistic School (RIIHS). Zij creëerde en ontwikkelde haar eigen onafhankelijke beweging: Reconstructive “Ancestrale Quantum geneeskunde”, vanuit ervaring en kennis uit verschillende domeinen: sjamanisme en het gebruik van medicinale heilige planten (“ayahuasca”), het familieopstellingenwerk van Bert Hellinger en inzichten verworven als studente in het Shaolin Wahnam Institute in Chi Kung, Taijiquan en zen. Hierin kunnen we expansie van ons bewustzijn ervaren. Dit proces brengt je in contact met wat voorbij de muren ligt die wij als kinderen om ons heen bouwden om ons te beschermen, zowel op lichamelijk, mentaal als spiritueel vlak.

 Haar boeken kunnen gevonden worden in Amazon, en in de AppStore. Op GooglePlay en in de AppStore vind je tevens “Lonchera para el alma”, een sociaal project dat uitreikt naar diegene die nood hebben aan een virtuele ruimte voor healing. Deze succesvolle applicatie helpt mensen die op zoek zijn, inzichten en veranderingen te verwerven.

Bart De Coninck

Bart De Coninck

(°1963)

Bart is stichter en bezieler van Eigenkleur, een groepspraktijk voor Systemische Coaching, Therapie en Relatietherapie. Hij is directeur van Reconstructief School Belgium, de Belgische afdeling van de internationale school in Reconstructive.

Bart is van opleiding geneesheer en psychotherapeut. Hij werkt de laatste jaren voornamelijk als trainer en opleider. Bart is een levenslange zoeker. Hij is erg begaan met thema’s als genderspecifieke kracht, leiderschap en collectief bewustzijn.

Bart gaat uit van de visie dat mannen makkelijker innerlijke kracht en vertrouwen ontwikkelen in een mannengemeenschap, zoals vrouwen dat makkelijker doen binnen een groep vrouwen. Hoe meer voeding vanuit de eigen sexe, hoe makkelijker om respectvol en vanuit waardigheid de andere sexe tegemoet te treden.

Bart biedt training in reconstructive aan in verschillende vormen. Hij begeleidt gemengde groepen en mannengroepn, en teams en organisaties rond thema’s als innerlijk leiderschap, emotionele balans, focus en efficiëntie, … 

Job Hulshoff

Job Hulshoff

(°1972)

Job’s wortels liggen in Enschede (Nl).
Zijn loopbaan is op te delen in drie chronologische stukken:

1) Facilitair Manager in de gezondheidzorg en culturele sector,

2) Fotograaf en Tekstschrijver in eigen bedrijf

en 3) Psychotherapeut/Coach in eigen praktijk. 

​Sinds 2009 woont en werkt hij in België als coach, psychotherapeut en facilitator in systemisch en reconstructief werk. Hij combineert kennis en visies uit Gestalt, Siberisch Sjamanisme, Systemisch en Reconstructief werk.

Job ervaart deze combinatie als een geaarde, spirituele werkwijze die mensen  inzicht en richting geeft om meer verantwoordelijkheid te nemen voor huneigen leven en het leven in het algemeen. 

“Reconstructief Werk is intens, uitdagend en tof!”

Job begeleidt workshops.

 

Livia De Vos

Livia De Vos

(°1974)

Livia heeft een professionele achtergrond van Sociale Verpleegkunde. Ze is Gestalttherapeute, Systemisch coach en facilitator in  Reconstructive. Livia werkt zowel in de overheids- als in de privésector. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden van mensen.​

Jezelf groot/klein maken, “gewicht” verliezen, in je kracht komen als vrouw, waarachtig zijn, zijn o.a. thema’s die ze van binnenuit kent en van waaruit ze graag anderen, in het bijzonder vrouwen, wil meenemen op hun tocht.

Livia begeleidt workshops en vrouwencirkels.

Eva Hernandez

Eva Hernandez

Eva Hernandez is Spaans. Zij is de directeur van de Reconstructive School Spain.

Zij heeft een MBA-graad in Economie. Zij werkte meer dan 10 jaar als bankier. Dit liet haar toe patronen te herkennen achter de bewegingen in de financiële markten. In 2011 verliet zij de bankwereld, en werd coach. Ze volgde leiderschapstrainingen, NLP en Organisatieopstellingen. Reconstructief werk bracht haar een dieper begrip van het leven. Nu brengt zij door haar werk meer bewustzijn in patronen die met financiën en geld gerelateerd zijn.

“Money is a teacher, which talks to us about balance. Learning to flow with money is learning to flow with life.” 

Eva begeleidt workshops en is opleider.

Hildur Vea

Hildur Vea

Hildur is de directeur van de Reconstructive School Norway. Zij heeft een PhD in Gezondheidswetenschappen en is opgeleid als Gestalttherapeute, in Somatic experience, Opstellingenwerk, Yoga en Reconstructive.

Hildur werkt als professor in de Western Norway University of Applied Sciences en heeft haar eigen bedrijf van waaruit zij yoga, individuele sessies en opleiding aanbiedt.

“Alles is in het lichaam”

Mimi Matar

Mimi Matar

Mimi geboren in Venezuela en woont in de Dominikaanse rrepubliek. Zij is de directeur van Reconstructive School Dominican republic. Mimi is gegradueerd in de Rechten. Als ondernemer is ze erg actief in sociaal werk, opstellingenwerk en reconstructief werk. 

​Mimi verzorgt het logistieke werk voor de Reconstructive International Integrative Holistic School. 

Zij coördineert trainingen, workshops en conferenties in Reconstructive.

Jesus Elbittar

Jesus Elbittar

Jesus is directeur van Reconstructive School Venezuela. Hij studeerde aan een Business School en heeft veel ervaring als consultant. Hij is opgeleid in Familie- en Organisatieopstellingen, Systeemtherapie en Reconstructive.

Hij begeleidt workshops, individuele sessies en werkt als business consultant in bedrijven en organisaties.

Andrea Taboada

Andrea Taboada

Andrea is van Venezuela en woont in Madrid.

Ria Verlinden

Ria Verlinden

(°1951)

Ria is al meer dan 30 jaar Gestalttrainer, supervisor en psychotherapeute. Haar originele roots liggen in de zakenwereld. Zij was jarenlang actief in de diamantsector. Ria is opgeleid in systemisch werk, systemische rituelen en traditionele wijsheid.

Ria geeft opleiding in systemisch werk en begeleidt workshops in opstellingen in relatie tot familie, werk en de bredere verbindingen in gemeenschap. Zij werkt eveneens met teams, organisaties en bedrijven.