Het Team

RIIHS is een internationale school met afdelingen in verschillende Europese en Noord-, Centraal- en Zuid-Amerikaanse landen.

Carola Castillo is de stichter en algemeen directeur. Zij leeft in Miami.

Bart De Coninck is co-directeur van RIIHS en directeur van de RIIHS België. Hij is facilitator en opleider in Reconstructive.
Verder werken Job Hulshoff en Livia De Vos als facilitators in Reconstructive hier in België.

Onze internationale gemeenschap groeit snel. Naast ons team in België zijn er facilitators aan het werk in verschillende andere landen: Nederland, Spanje, Letland, Canada, USA, Dominikaanse republiek, Costa Rica, Mexico, Colombia, Brazilië en Venezuela.  De volledige lijst kan u raadplegen op www.reconstructiveschool.com

Carola Castillo

oprichter en directeur RIIHS

Carola is geboren in Venezuela en woont in Miami. Zij is opgeleid als leraar, psychologe, systeemtherapeute, facilitator van familieopstellingen, organisatiecoach, master in klinische hypnotherapie en Universal Life Church Minister.

Ze is oprichter en directeur van het Hellinger Instituut in Venezuela en oprichter en directeur van de Reconstructive International Integrative Holistic School (RIIHS). Zij creëerde en ontwikkelde haar eigen onafhankelijke beweging: Reconstructive “Ancestrale Quantum geneeskunde”, vanuit ervaring en kennis uit verschillende domeinen: sjamanisme en het gebruik van medicinale heilige planten (“ayahuasca”), het familieopstellingenwerk van Bert Hellinger en inzichten verworven als studente in het Shaolin Wahnam Institute in Chi Kung, Taijiquan en zen. Hierin kunnen we expansie van ons bewustzijn ervaren. Dit proces brengt je in contact met wat voorbij de muren ligt die wij als kinderen om ons heen bouwden om ons te beschermen, zowel op lichamelijk, mentaal als spiritueel vlak.

Haar boeken kunnen gevonden worden in Amazon, en in de AppStore. Op GooglePlay en in de AppStore vind je tevens “Lonchera para el alma”, een sociaal project dat uitreikt naar diegene die nood hebben aan een virtuele ruimte voor healing. Deze succesvolle applicatie helpt mensen die op zoek zijn, inzichten en veranderingen te verwerven.

Bart De Coninck

(°1963)

Bart is van opleiding geneesheer, psychotherapeut, relatietherapeut en facilitator in reconstructive.

Bart biedt training in reconstructive aan, en ook workshops in reconstructive, zowel in gemengde groepen als in mannengroepen.

Sinds 2020 is Bart co-directeur van Reconstructive International Integrative Holistic School (RIIHS). Sinds 2017 is hij directeur van RIIHS Belgium, de Belgische afdeling van de internationale school in Reconstructive.

Bart richtte in 2006 Eigenkleur op, een groepspraktijk voor therapie en relatietherapie. Sindsdien leidt hij de praktijk.

Nieuwe Helden is zijn nieuwste project, een totaalpakket voor mannen als support voor hun TOCHT VAN DE HELD (e-book, sessies, workshops, …)

Job Hulshoff

(°1972)

Job’s wortels liggen in Enschede (Nl).
Zijn loopbaan is op te delen in drie chronologische stukken:

1) Facilitair Manager in de gezondheidzorg en culturele sector,

2) Fotograaf en Tekstschrijver in eigen bedrijf

en 3) Psychotherapeut/Coach in eigen praktijk.

​Sinds 2009 woont en werkt hij in België als coach, psychotherapeut en facilitator in systemisch en reconstructief werk. Hij combineert kennis en visies uit Gestalt, Siberisch Sjamanisme, Systemisch en Reconstructief werk.

Job ervaart deze combinatie als een geaarde, spirituele werkwijze die mensen  inzicht en richting geeft om meer verantwoordelijkheid te nemen voor huneigen leven en het leven in het algemeen.

“Reconstructief Werk is intens, uitdagend en tof!”

Job begeleidt workshops.

Livia De Vos

(°1974)

Livia heeft een professionele achtergrond van Sociale Verpleegkunde. Ze is Gestalttherapeute, Systemisch coach en facilitator in  Reconstructive. Livia werkt zowel in de overheids- als in de privésector. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden van mensen.​

Jezelf groot/klein maken, “gewicht” verliezen, in je kracht komen als vrouw, waarachtig zijn, zijn o.a. thema’s die ze van binnenuit kent en van waaruit ze graag anderen, in het bijzonder vrouwen, wil meenemen op hun tocht.

Livia begeleidt workshops en vrouwencirkels.

Juliette Rijnfrank

°1964, Utrecht (NL)

Juliette heeft de studie Portugese taal- en letterkunde in Brazilië gedaan, het land dat  22 jaar haar thuisland was.  In Nederland heeft ze ervaring opgedaan als beëdigd tolk & vertaler.  Interculturele dialoog,  gevoeligheid en wederzijds begrip zijn onderdeel van haar werk als coach en tolk.

Vanuit het werk met voornamelijk vrouwen, die zich in een transitiefase bevinden, ontstond haar passie voor het coachen.

Op haar eigen pad van persoonlijke ontwikkeling, werd ze diep geraakt door het Reconstructief en systemisch werk.,  Hierin opgeleid, werkt ze met mensen om weer in beweging te komen in plaats van stil te staan en hun eigen ritme, balans en essentie terug te vinden. Thema’s die haar niet onbekend zijn, als (on) zichtbaarheid, jezelf durven tonen en weer vertrouwen op je eigen proces, komen hierin naar voren.