Het Werk

Vanuit onze kindertijd dragen wij negatieve gedachten, angsten, en remmingen mee. Binnen deze beperkte beelden zien en voelen we onze mogelijkheden niet. We worden behoeftig of lusteloos, afhankelijk, gefrustreerd, gestresseerd, op zoek naar prikkels, etc… In Reconstructive verruimen we onze bestaande beelden. Onze perceptie – dit is onze manier van waarnemen – verandert.

Transformatie

Reconstructive opent geleidelijk aan onze blik op wat er zich achter onze maskers en oude beelden bevindt. Onze grootste uitdaging is om onze overlevingsmodus – dat wat ik mezelf aanleerde om er bij te kunnen horen –  te transformeren. Zo kan ik stilaan toegang krijgen tot een laag binnen in mij die buiten tijd en woorden ligt en diepere wijsheid bevat.

De elementaire ideeën uit Reconstructive heeft Carola Castillo gecondenseerd uit een waaier aan domeinen: het familieopstellingenwerk van Bert Hellinger, verschillende filosofische, religieuze en therapeutische stromingen, en recente ontwikkelingen in de voorhoede van wetenschap, kosmologie en spiritualiteit. Het is een directe ervaring van universeel bewustzijn. Hierin worden emoties, trauma, relaties en voorouderlijke en transpersoonlijke ervaringen in beweging gebracht en geheeld.

Voor wie?

Reconstructive is er voor iedereen die een ‘boost’ wilt geven aan zijn persoonlijke ontwikkeling, bewuster wilt worden en een nieuwe dimensie aan zijn leven wilt toevoegen. De motivatie om op deze manier te leren en te groeien kan zowel vanuit een klacht komen als vanuit een verlangen.

Reconstructive en spiritualiteit

Het is mogelijk een andere staat van bewustzijn te ervaren. Dit kunnen we vergelijken met wat we ervaren tijdens een diepe meditatie of binnen een Ayahuasca-ritueel of trance. In Reconstructive gebeurt dit in beweging en in interactie met een kleine groep. Hierdoor leren we over hoe we ons verhouden. We komen in een flow met meer leven. We vinden evenwicht en kracht. Onze energie wordt ook op spiritueel vlak meer congruent.

Dit is toegankelijk voor iedereen, hoe bevreemdend dit mag klinken voor wie het nog niet kent. Als we ons meer gewaar zijn hoe het is binnen deze flow, gaan we meer en meer beseffen hoe weinig ‘in tune’ we in ons dagdagelijks leven meestal zijn.Het is nodig dit verschil te begrijpen om healing te vinden en onze spirituele perceptie te verruimen. De weg naar groei en healing wordt bepaald door ons bewustzijn. Dit is ons vermogen tot integratie van alles wat we zijn, en de mate waarin we erkenning kunnen geven.

Wat kan Reconstructive je brengen?

 1. Meer kracht en goesting om acties te ondernemen die je vooruit helpen
 2. Een heldere en proactieve focus op wat voor jou ‘nu’ belangrijk is
 3. Meer leiderschap vanuit congruentie en authenticiteit
 4. Betere relaties, meer gezondheid en welbevinden
 5. Nieuw gewaarzijn van tijd en ruimte
 6. Meer assertiviteit in de benadering van conflict
 7. Een bron van informatie voor een nieuwe experimentele dimensie
 8. Oplossen van emotionele blokkades
 9. Een verandering in waarneming en perceptie
 10. De ervaring van een andere staat van bewustzijn op een praktische, begeleide manier
 11. De omvorming van het oude in je tot iets wat nieuw, motiverend en levenskrachtig is
 12. Meer onderscheid tussen intelligentie en de rigiditeit van oude programma’s
 13. Meer vrijheid en openheid van geest
 14. Op een dieper niveau begrijpen van éénheid vanuit mens-zijn