Plaatsen beschikbaar

Workshop voor Mannen – De Koning

Cyclus: Man zijn

Wanneer

za & zo 18 & 19 jan 2020

Trainer

Waar

Centrum Het Midden in Malle (B)
Eekhoorndreef 18, 2390 Malle, Belgium
Wegbeschrijving

Wat kan je verwachten

Tweedaagse workshop door Bart De Coninck

Deze workshop is in de eerste plaats een plek waar elke man – hoe verschillend ook – welkom is. Er is gelegenheid om naar zeer diverse thema’s te kijken: moeilijkheden in relatie, belemmeringen, blokkades,… of een verlangen naar meer duidelijkheid, begrip, moed, daadkracht, ….

De vier archetypes (De Minnaar, De Krijger, De Magiër en De Koning) belichten elk verschillende aspecten die tot het mannelijk collectief behoren en in elke man terug te vinden zijn – onbewust of bewust -. De Minnaar toont mij hoe ik mezelf graag kan zien en hoe ik beter kan omgaan met het behoeftige kind in mij. De Krijger geeft toegang tot meer daadkracht en actie. De Magiër toont de weg naar wijsheid, intuïtie en macht. De Koning brengt mij in contact met mijn autoriteit, sereniteit en waardigheid.

Het is niet zo dat je als man een grote affiniteit voor of een aversie tegen een bepaald archetype hoeft te hebben om te kunnen leren en voordeel te halen uit een deelname. De werkvorm is zodanig dat er ruimte is voor een individuele benadering en voor jouw specifieke thema, leerpunten en verlangens, ook al lijken die in eerste instantie geen betrekking te hebben op het archetype.

Algemeen beoogt deze workshop dat je MEER JE PLEK KAN INNEMEN ALS MAN op verschillende domeinen:

in je job of functie
in je partnerrelatie
als vader

Alsook MEER INNERLIJK LEIDERSCHAP en een GROTERE BESLUITVAARDIGHEID kan ontwikkelen.

De Kracht van De Koning

De koning heerst. Hij schept orde en bepaalt de standaard. Hij weet hoe hij in de schijnwerper moet treden en controle moet nemen. Hij kent het onderscheid tussen wat belangrijk is en wat niet, en handelt hiernaar. Hij aarzelt niet om de juiste maatregelen te nemen, ook al zijn deze niet populair. Hij dient het collectief belang, het hogere doel.

Een waardige koning is zich steeds ten volle bewust van zijn verantwoordelijkheden ten overstaan van zijn rijk. Hij laat zich niet van de wijs brengen door hoe groot deze verantwoordelijkheden wel niet zijn, noch door de grilligheid van wat hij niet kan bepalen. Hij laat zich niet afleiden door randfenomenen. Hij is rustig, sereen, klaar om te handelen en bereid alle consequenties te dragen van zijn beslissingen. Hij is pro-actief.

De schaduwzijde van dit deel is de tiran. De tiran in mij mist realisme in wat ik van mezelf of van mijn omgeving verwacht. Hij mist aansluiting met de hartslag van het leven. Hij kan zich moeilijk deel voelen van.

Werkvormen

In deze mannencirkels worden een brede waaier van werkvormen en theoretische kaders gebruikt. De belangrijkste hiervan wortelen in het reconstructieve werk van Carola Castillo en in de archetype-werk van Carl Gustav Jung.

Reconstructive is een efficiënte methodiek om overlevingspatronen te transformeren. Een overlevingspatroon is datgene wat ik mezelf als kind aanleerde. Het is mijn comfortzone. Overlevingspatronen uit onze kindertijd belemmeren onze ontwikkeling en groei eens we volwassen zijn.

Een archetype is een specifieke structuur uit het collectief onbewuste. Een archetype is als het ware ingegroefd in de psyche van elke mens door gelijkaardige ervaringen van alle mensen van alle tijden. Daarom zijn archetypes universeel en niet tijdsgebonden. Ieder van ons heeft een eigen specifieke relatie tot elk van de archetypes, afhankelijk van zijn ervaringen, cultuur en het gezin waar hij uit komt. Meer bewustzijn over deze relaties maakt de inherente krachten die elk archetype belichamen, vrij en beschikbaar.

Tutorial

Workshop voor mannen: De Koning

Praktisch

 • Prijs:
  € 250 (excl. BTW) Speciale prijs voor een cyclus: 10 % korting op een tweede workshop-deelname € 225.00 (excl. btw), 20 % korting op een derde workshop-deelname € 200.00 (excl. btw), 30 % korting op een vierde workshop-deelname € 175.00 (excl. btw), en € 800.00 (excl. btw) voor een hele cyclus van vier workshops in éénmaal te betalen
 • Voor wie:
  Elke man, ongeacht levensfase of leeftijd, is welkom. Er is geen vooropleiding of specifieke kennis nodig.
  En er is ruimte om op elke vraag of thema - hoe verschillend ook - dieper in te gaan.
 • Uren:
  zaterdag en zondag telkens van 10 tot 18u
 • Goed om te weten:

  Niet-residentiëel.
  Koffie, thee, water, versnaperingen, fruit en lichte lunch op zaterdag en zondag inbegrepen.

Inschrijven

Over deze cyclus

Deze workshop maakt deel uit van een cyclus van vier workshops gespreid over een jaar. Elke workshop kan afzonderlijk gevolgd worden, of als cyclus van twee, drie of vier workshops. 4 workshops vormen een volledige cyclus. Een cyclus kan bij elke workshop gestart worden.

Tweedaagse De Minnaar: 14 & 15 maart 2020
Tweedaagse De Krijger: 6 & 7 juni 2020
Tweedaagse De Magiër: 10 & 11 oktober 2020
Tweedaagse De Koning: 18 & 19 januari 2020

Speciale prijs voor een cyclus.

10 % korting op een tweede workshop-deelname: € 225.00 (excl. btw)
20 % korting op een derde workshop-deelname: € 200.00 (excl. btw)
30 % korting op een vierde workshop-deelname: € 175.00 (excl. btw)

€ 800.00 (excl. btw) voor een hele cyclus van vier workshops in éénmaal te betalen

Inschrijven

In deze cyclus

Workshop voor Mannen – De Minnaar

Cyclus: Man zijn

za & zo 14 & 15 maart 2020

2 daagse ws voor mannen met Bart De Coninck in Malle (B)

meer info

Workshop voor Mannen – De Krijger

Cyclus: Man zijn

za & zo 6 & 7 juni 2020

2 daagse ws voor mannen met Bart De Coninck in Malle (B)

meer info

Workshop voor Mannen – De Magiër

Cyclus: Man zijn

za & zo 10 & 11 okt 2020

2 daagse ws voor mannen met Bart De Coninck in Malle (B)

meer info