De wildeman in elke man

Voor mannen onderweg naar meer authenticiteit en innerlijke vrijheid

7/8/9 juli 2023

Inschrijven
De wildeman in elke man - driedaagse in reconstructive
Een driedaagse workshop gebaseerd op een methode voor zelf-ontwikkeling in groep

Vanaf onze vroegste kindertijd leerden we ons aan te passen en te gedragen. Dat is hoe we aandacht kregen van onze ouders en van de buitenwereld. We focusten op de ander om te krijgen wat we dachten nodig te hebben aan liefde, erkenning, goedkeuring, steun,...

Jongens leren vaak om zich groot of stoer te houden, om de de rots te zijn waar anderen op kunnen bouwen, om diegene te zijn die problemen oplost. Velen ervaren zichzelf of mannen in het algemeen als emotioneel weinig beschikbaar.

Deze beelden spelen later parten in hun relaties en van zodra ze zelf vader worden. Voor zichzelf zijn mannen niet altijd de betrouwbare vader. Zelfsabotage en twijfel zijn het gevolg. Ze begrijpen zichzelf vaak niet in hun boosheid of in de manier waarop ze heen-en-weer gaan tussen streng-zijn voor zichzelf en vervolgens weer alle teugels vieren.

Ook collectief slepen mannen oordelen met zich mee. Hun bewegingen worden snel bestempeld als onvoldoende betrokken, te gericht op eigen plezier, op macht, op sex, op geld of op aanzien en dus gauw onbetrouwbaar, respectloos of wild.

Deze programmering zit diep geworteld in ons systeem, in onze cellen, in ons denken en in onze emoties.

We hebben het dan over

  • Maskers/overlevingsmechanismen/patronen
  • Autonomie en verbinding in relatie
  • Man/vrouw dynamieken
  • Vaderschap

Een groep mannen is een uiterst geschikte plek om over deze verschillende aspecten van onszelf te leren. Het doet deugd om stukken van jezelf te herkennen in andere mannen. Het gezamenlijke geeft energie en moed om creatief naar oplossingen en bewegingen te blijven zoeken. Competitie is minder op de voorgrond.

De wildeman is een mannelijk archetype, dat staat voor levenskracht en vrijheid. Meer contact met onze wildeman maakt ons authentieker en weerbaarder. Hij stelt ons in staat ons gevoel van vrijheid te behouden in verbinding tot onze partner en anderen.

Wat is Reconstructive?

Reconstructive is lichaamswerk in groep. Via het lichaam gaan we op verschillende lagen werken, op het denken, op de emoties en op wat oorspronkelijk in ons aanwezig is, maar waar we geen contact meer mee kunnen maken. Het zijn lichaamservaringen, die de kracht hebben om de diepere lagen in ons gezonder te maken.

Reconstructive gaat als een schokgolf doorheen je mentale en emotionele bagage. Het confronteert je met hoe je je blokkeert en brengt je tegelijk in contact met hoe je je vrij kan maken.

Het maakt dat je jezelf op een andere manier leert zien en begrijpen. Dit zet een proces in beweging waardoor je je vrijer en volwassener gaat bewegen in relatie tot anderen en tot jezelf.

Bart De Coninck werkt al bijna 20 jaar met mannen. Al vele jaren begeleidt hij mannengroepen en zet hij zich in om mannen samen te brengen en zo de onderlinge afstand te verkleinen.

In deze driedaagse workshop gaan we samen met een aantal andere mannen op zoek naar vergeten stukken leven in onszelf. In oorsprong leeft er een wildeman in ieder van ons die op ons wacht.

Voel je je aangesproken, wees welkom! Hieronder twee linken naar video's.

Praktisch

Deze driedaagse gaat door in Centrum Het Midden in Malle, BE

Inschrijven
Prijs:
€ 395,00 (incl. btw) -In dit bedrag zijn 1 broodjesmaaltijd op vrijdag en 2 lunches voorzien op zaterdag en zondag, alsook alle coffee-breaks
Uren:
14.00 tot 20.00 op vrijdag, 10.00 tot 18.00 op zaterdag, 10.00 tot 16.00 op zondag
Voor:

Om aan deze driedaagse te kunnen deelnemen is geen voorkennis of ervaring nodig. De rugzak die we ieder als mens meedragen, is uniek en niet vergelijkbaar. Iedere man is dus welkom, of hij al een traject aan inzichten en bewustzijn achter de rug heeft, of kennis komt maken. De methode maakt dat ieder gepaste stappen kan zetten.

Waar:

Facilitator

Bart De Coninck

Bart De Coninck

RIIHS-Opleider / Directeur RIIHS België
Meer info

Inschrijven

Eens je je inschrijving bevestigd hebt, sturen we je de informatie om de betaling uit te voeren.
Bedankt! We hebben je inschrijving ontvangen.
We komen zo snel mogelijk bij je terug.
Oei, er was een probleem om je formulier te versturen. Stuur ons een mailtje en we komen snel bij je terug.
Terug naar het overzicht