Plaatsen beschikbaar

Leergang WEAVING WISDOM

Wanneer

do & vr 28 & 29 nov 2019

Trainer

Waar

Provinciaal Vormingscentrum Malle (B)
Smekenstraat 61 2390 Malle (B)
Wegbeschrijving

Wat kan je verwachten

TRAINING IN SYSTEMISCH WERK, IN SYSTEMISCHE RITUELEN en IN RECONSTRUCTIEF WERK

Visie van deze training

Deze leergang beoogt expansie. Groei als mens en als professional zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hiertoe biedt deze training een combinatie van methodieken aan die het systemische gedachtengoed als gemeenschappelijke grond hebben. Het systemische veld biedt een vruchtbare voedingsbodem om onze waarneming, keuzes en contactstijl verder te ontwikkelen. Hiermee maken wij de weg vrij voor gezonde dynamieken, voor meer levenslust en meer verantwoordelijkheid. De relatie tot onze diepere zelf is de bakermat. Hierin zijn de traditionele wijsheid, systemische rituelen en het reconstructieve werk een kostbare aanvulling die ons verbinden op de persoonlijke, intergenerationele, collectieve en transpersoonlijke laag.

Systemisch werk
Systemisch Werk richt zich op drie wetmatigheden die in ieder systeem aan de orde zijn: het recht op een plek, de beweging tussen geven en nemen en de ordening. Door sensitiviteit te ontwikkelen over deze pijlers ontstaat dieper inzicht in wat er speelt in de interactie in jezelf, in een team en bredere culturele laag. Deze vaardigheid ontwikkelen creëer t meerwaarde binnen individuele coaching, teamontwikkeling, advies bij veranderingsprocessen, leiderschapsontwikkeling en persoonlijke groei. Het systemisch perspectief helpt de onderliggende dynamiek in een systeem verhelderen en wordt zo inzetbaar in het vormen van een interventie of ontwikkelingsstap.

Reconstructief werk
Reconstructief werk is een nieuwe vorm van systemisch werk: transpersoonlijk of metasystemisch werk – beyond the systemic -. De informatie van het wetende veld geeft richting aan de bewegingen in systemisch werk. In reconstructief werk wordt deze informatie internser en nog meer vanuit het lichaam beleeft. Het primitieve brein wordt aangesproken waardoor mentale controle bemoeilijkt wordt. Reconstructief werk opent zo de mogelijkheden om vrijer te worden van mentale, fysieke, emotionele of spirituele blokkades. Elke mens heeft overlevingsstrategieën. Deze houden verband met afgesplitste of ontkende delen die teruggan naar onze geboorte en prille kinderjaren en hun oorsprong kennen in onze persoonlijke, familiale, culturele en collectieve indentiteit.We ervaren onze persoonlijke en collectieve onderstroom vanbinnenuit en vinden zo kracht, moed en richting. Onze eigen autoriteit ontwikkelt en wordt beschikbaar in werk en leven.

Traditionele wijsheid en systemische rituelen: The art of simplicity
De interconnectie die in het Sjamanisme verweven zit en de intergenerationele kennis binnen de Zuid Afrikaanse traditie van de Sangoma worden verweven met onze westerse manier van ontwikkelen. Deze wijsheid ervaren en met respect inzetten in een veranderingsproces geeft verdieping.Wij leren over wat een ritueel een ritueel maakt. Hoe kunnen wij stilte dragen als voedingsbodem: dare to see – dare to be

Module 1 Opening en grond – holding the space 28/29 november 2019
In deze eerste module worden de fundamenten gelegd voor ieders leerproces, zowel persoonlijk als op professioneel vlak. De kaders van systemisch werk, reconstructieve werk en oude wijsheid komen naast mekaar te liggen als handvat om hiermee aan de slag te gaan in jouw ontwikkeling en op jouw werkplek.

Module 2 Transformatie van overlevingssystemen 9/10 januari 2020
Met een volwassen helderheid leren kijken naar onze kindertijd en de patronen die wij daar ontwikkelden ontmantelen tot een bron van groei.

Module 3 Ieder heeft een plek 2O/21 februari 2020
Wij staan stil bij ons eigen landschap en maken een diagnoseopstelling mbt ons gezin van oorsprong, huidige gezinssituatie, organisatie, team en culturele systemen. We nemen waar zonder oordeel en geven erkenning aan wat buitengesloten leeft.

Module 4 Lichaam als leiddraad 19/20 maart 2020
Ons lichaam is de beste leiddraad naar ons diepere zelf als man en als vrouw. Expansie en groei dienen zich lichamelijk te verankeren. De weg naar ons lichaam en de wijsheid ervan gaat voorbij onze mentale capaciteit om ten volle te leven, en voorbij maatschappelijke en culturele man- en vrouwbeelden

Module 5 De beweging van geven en ontvangen 23/24 april 2020
Focus van deze module is de intergenerationale taal en uitwisseling. Ontsluitende taal staat centraal.We verkennen het inzetten van taal als werkinstrument in relatie tot het eigen vakgebied. Oefenen met hoe woorden kunnen bekrachtigen en de ziel raken.

Module 6 Levenskracht en leiderschap 14/15 mei 2020
Onze geloofssystemen in stand houden kost ons energie. Deze systemen gaan terug tot onze vroegste kindertijd en beperken ons vermogen om aanwezig te zijn. Het proces om er vrijer van te worden geeft autoriteit en leiderschap vanuit kracht en spirit.

Module 7 Integratie, oogsten en erkennen 11/12 juni 2020
Wij staan stil bij oude wijsheid en rituelen om af te ronden, te eren en erkenning te geven voorbij woorden en begrijpen. Achterom kijken en we vooruit kijken. Een zelfgemaakte paper dient als ondersteuning van dit proces:
‘Wat doe ik anders en hoe doe ik het nu ?’

Praktisch

 • Prijs:
  € 2.995 ex. btw indien voor eigen rekening en € 3.795 ex. btw indien voor rekening werkgever
 • Voor wie:
  Voor professionals die relationele vaardigheden willen ontwikkelen in individuele setting, groepen, teams, organisaties en bedrijven.
  Voor mensen die op zoek zijn naar een stuk persoonlijke ontwikkeling en groei.
 • Uren:
  donderdag van 14 tot 22u & vrijdag van 9u30 tot 17u30
 • Goed om te weten:

  Niet-residentieel, maaltijden en materiaal inbegrepen

  Data

  Module 1 Opening en grond – holding the space – 28/29 november 2019

  Module 2 Transformatie van overlevingssystemen – 9/10 januari 2020

  Module 3 Ieder heeft een plek – 2O/21 februari 2020

  Module 4 Lichaam als leiddraad – 19/20 maart 2020

  Module 5 De beweging van geven en ontvangen – 23/24 april 2020

  Module 6 Levenskracht en leiderschap – 14/15 mei 2020

  Module 7 Integratie, oogsten en erkennen 11/12 juni 2020

Inschrijven

Inschrijven

Other activities

Keuzes maken die je in je kracht zetten

Lezing

woe 12 juni 2019

gratis interactieve lezing met Job Hulshoff

meer info

Workshop voor Mannen – De Krijger

Cyclus: Man zijn

za & zo 15 & 16 juni 2019

2 daagse ws voor mannen met Bart De Coninck

meer info

Een Innerlijke Reis

Workshop

za & zo 22 & 23 juni 2019

2 daagse ws met Job Hulshoff

meer info