Reconstructive Workshop

Fundament ontwikkelen als man

18/19 juni

Inschrijven
© unsplash

Wat kan je verwachten

Fundament ontwikkelen als man heeft alles te maken met het ondersteunen van eigenliefde en zelfwaarde .

DE JONGEN EN DE MAN

De invloed van onze vroegste kindertijd op hoe we ons als volwassen mannen bewegen is groter dan we denken. De jongen in ons koestert zijn eigen illusies en houdt ze hardnekkig vast.

Zo brengt onder andere de liefde ons onverbiddelijk terug naar onze kindertijd. Het is niet de man in ons die verliefd wordt, maar de jongen. Door en in de verliefdheid hoopt hij heel te kunnen worden, eindelijk volledig, en dus in staat om het leven aan te kunnen.

Op zichzelf voelt de jongen in ons zich vaak niet volledig, hunkerend om gezien en gewaardeerd te worden. Zijn vermogen tot eigenwaarde en zelfliefde, los van wat hij van anderen krijgt, is beperkt.

Ons vermogen tot eigenliefde is proportioneel gelinkt aan de eigenwaarde en zelfliefde van onze moeder in de eerste jaren van ons leven. Het vermogen tot eigenwaarde en zelfliefde van onze vader is bijna altijd vergelijkbaar met die van de moeder. In een relatie trekken partners elkaar aan en spiegelen elkaar, hoe anders de persoonlijkheden van beiden ook mogen zijn,

Verliefdheid is de illusie van de jongen in mij dat mijn leegte en gemis opgevuld kan worden door de onvoorwaardelijkheid van en voor mijn partner. Beide partners voelen zich in die periode ‘gelukkig’. Onbewust voelen ze zich vooral ‘gered’, en ‘bereid’ tot redden’, wat ook de prijs is.

De ander kan er niet onvoorwaardelijk zijn voor mij, en ik ook niet voor de ander. Deze werkelijkheid zal zich vroeg of laat in de relatie opdringen. Verraad, conflicten, afwijzing, kwetsuren zijn het gevolg.

En zo brengt de liefde ons ook altijd onverbiddelijk de herhaling van de kwetsuren en het gemis uit onze kindertijd.

  • De jongen in mij blijft eeuwig op zoek naar erkenning van de ideale ander – partner, baas, moeder, vader -. Hiervoor belooft hij wat hij niet waar kan maken en verliest hij zich in pogingen om applaus en bewondering op te wekken.
  • De man in mij zoekt tot hij de jongen in zichzelf beter kent zodat hij hem een rustige plek kan geven. Hij zoekt tot hij zichzelf kan identificeren als een waardige man, welke vorm waardigheid voor hem ook heeft.

In dit proces kan RECONSTRUCTIVE, de nieuwe methode voor zelfkennis die in deze tweedaagse toegepast wordt, een aardbeving veroorzaken.

 

ONDERLINGE BANDEN TUSSEN MANNEN

Mannen kunnen persoonlijke zaken vaak makkelijker met een vriendin bespreken dan met een vriend. Tussen mannen onderling gaat het veelal wat stroever, wat meer aan de oppervlakte.

Het beeld dat je je als man in andere mannen kan herkennen is voor velen nieuw. Deze spiegeling helpt om tot meer inzicht en moed te komen. Het besef groeit dat we van elkaar kunnen leren en nieuwe aspecten van onszelf kunnen ontdekken in het contact met elkaar. Dit maakt weerbaarder.

Bart De Coninck werkt al bijna 20 jaar met mannen. Hij is psychotherapeut en relatietherapeut. Al vele jaren begeleidt hij mannengroepen en zet hij zich in om mannen samen te brengen en zo de onderlinge afstand te verkleinen. Zo ontstond MannenSteunenMannen.

Als trainer werkt Bart met reconstructive, een nieuwe methode voor diepere zelfkennis. Reconstructive werkt met onze schaduwzijde als mens. Hierdoor komen ontbrekende aspecten in ons meer naar de oppervlakte zodat we er beter mee om kunnen gaan. We spreken dan van kwetsuren, diepere angsten of behoeften, afscherming en overlevingsstrategieën, maar ook van innerlijke kracht, moed en vrijheid.

In deze tweedaagse gaan we samen met een aantal andere mannen op zoek naar wie we nog meer zijn, of kunnen worden. Ieder op een eigen pad dieper in zichzelf naar een stuk oprechtheid en zelfbewustzijn. Ieder binnen zijn eigen mogelijkheden en beperkingen.

Praktisch

Deze workshop wordt op zaterdag en zondag gegeven in Centrum Het Midden in Malle, BE. De werktaal is Nederlands.

Inschrijven
Prijs:
€ 300 (btw incl) - in dit bedrag zijn twee lunchen en alle coffee-breaks inbegrepen op zaterdag en zondag -
Uren:
10.00 - 18.00 op zaterdag en 10.00 - 16.00 op zondag
Voor:
Om aan deze tweedaagse te kunnen deelnemen is geen voorkennis of ervaring nodig. De rugzak die we ieder als mens meedragen, is uniek en niet vergelijkbaar. Iedere man is dus welkom, of hij al een meer ervaren zoeker is en een traject aan inzichten en bewustzijn achter de rug heeft, of hij voor het eerst moed verzamelt om naar zichzelf te kijken. De methode maakt dat ieder eigen ervaringen kan integreren en gepaste stappen kan zetten.
Waar:
Malle, BE
Centrum Het Midden in Malle (B) - Eekhoorndreef 18, 2390 Malle, Belgium

Facilitator

Bart De Coninck

RIIHS-Opleider / Directeur RIIHS België / Directeur RIIHS International °1963, Wolvertem (B) ♦ Bart is oorspronkelijk opgeleid als arts, psychotherapeut en relatietherapeut ♦ Sinds 2006 is Bart oprichter en directeur van Eigenkleur, een groepspraktijk voor therapie en relatietherapie. Sindsdien werkt hij als therapeut in één-op-één begeleiding en met relaties. ♦ Bart faciliteert binnen RIIHS opleidingsprogramma's in Transpersonal Coaching en Reconstructive en workshops in Reconstructive, zowel voor gemengde groepen als voor mannengroepen. ♦ Bart is de auteur van Nieuwe Helden, een gratis e-book over het ontwikkelingsproces van mannen. Bart werkt mee aan twee podcasts. Flashlights in the dark, micro-shots of consciousness, een podcast in het Engels over bewustzijn en Liefde tussen Hemel en Hel, een Nederlandstalige podcast over liefde en relaties. Bart heeft eveneens een eigen podcast en YouTube kanaal in het Nederlands: Podcast MannenSteunenMannen en YouTube MannenSteunenMannen. ♦ Individuele sessies met Bart zijn mogelijk in Malle, Antwerpen en online. Bart werkt in het Nederlands, Engels, Spaans en Frans. ♦ Meer info op: bartdeconinck.be en eigenkleur.be ♦ Contact: bart@reconstructiveschool.be en whatsapp: +32 476 66 06 37

Inschrijven

Terug naar het overzicht