Plaatsen beschikbaar

NIEUWE HELDEN – Online cursus

Wanneer

do 27 aug & woe 16 sep 2020

Trainer

Waar

ZOOM on-line platform
on-line
Wegbeschrijving

Wat kan je verwachten

INSPIRATIE VOOR MANNEN

Nieuwe tijden. Nieuwe helden.

Joseph Campbell was een Amerikaanse literatuurwetenschapper, gespecialiseerd in mythologieën. Zijn bekendste boek is DE TOCHT VAN DE HELD. Er is volgens Campbell één groot oerverhaal, een universeel patroon in alle mythologische verhalen. Het is een verhaal met archetypische patronen. Het gaat over samen te kunnen vallen met je eigen wezen. Wie ben je eigenlijk en wat kom je hier doen? Om dat te weten te komen zit er niets anders op dan op reis te gaan naar het onbekende.

Als je jezelf wentelt in je veilige comfortzone, dan krijg je vroeg of laat een oproep om die te verlaten. Door een gebeurtenis, een ontmoeting of je wordt geroepen door een weggestopt verlangen. Ook kan het zijn dat je je ongelukkig voelt in een situatie die je veilig lijkt maar waar je vooral bent om tegemoet te komen aan wensen van anderen of door je eigen angst, om een bekende omgeving te verlaten.

Als aan die oproep gehoor wordt gegeven, dan begint de reis van de held. Een belangrijk overgangsmoment in een mensenleven. Het bekende wordt verlaten en men waagt de sprong naar het onbekende.

Ik werk al 15 jaar met mannen rond existentiële vragen. Hoe kunnen de kwaliteiten van dit oerverhaal een vertaling vinden in hedendaagse situaties en dilemma’s waar mannen tegenaan lopen? Hoe kan ik MIJN TOCHT VAN DE HELD vorm geven in 2020?

Deze on-line cursus brengt mannen samen rondom deze vragen. Wie ben ik? Wat kom ik hier doen? Hoe kan ik een volgende stap in mijn tocht vorm geven? Steeds weer indachtig dat onderweg zijn belangrijker is dan aankomen.

Het gratis e-book Nieuwe Helden kan je bekomen door je e-mailadres door te geven.

Deze on-line cursus kan een aanvulling zijn op wat je eerder al volgde, of een aanloop nar deelname aan de tweedaagse workshop voor mannen NIEUWE HELDEN op 10 & 11 oktober 2020.

 

 

Praktisch

 • Prijs:
  € 60.00 ex btw voor beide sessies
 • Voor wie:
  Elke man welkom, welke leeftijd of achtergrond je ook hebt
 • Uren:
  19.00 tot 21.00
 • Goed om te weten:

  On-line sessie via Zoom.

  Er is geen specifieke kennis van het platform nodig. Een try-out kan ingepland worden voor aanvang van de eerste sessie.

  het gratis e-book NIEUWE HELDEN kan je bekomen door je email-adres achter te laten.

Inschrijven

Inschrijven

Other activities

GRATIS WEBINAR OVER RECONSTRUCTIVE

 

woe 29 juli 2020

gratis webinar van 2 u door Bart De Coninck en Monique Van der Weijden

meer info

NIEUWE HELDEN – Online cursus

 

do 27 aug & woe 16 sep 2020

2 online sessies van 2 uur met Bart De Coninck

meer info

SAMENKOMST FACILITATOREN RIIHS

Training in reconstructive

woe & do 2 & 3 sept 2020

2 daagse met Carola Castillo in Lennik (B)

meer info