Opleiding Reconstructive

met certificaat

10/11/12 maart & 24/25/26 maart 2023

Inschrijven

Wat kan je verwachten

Reconstructive is een innovatieve methode voor zelfkennis.

In deze training maak je kennis met

 • TRANSPERSONAL COACHING: individuele sessies en de methodologie voor deze sessies. Dit vormt de basis voor Reconstructive
 • RECONSTRUCTIVE: groepsdynamische ervaringen van hoger bewustzijn en de methodologie ervoor.

Reconstructive gaat uit van de mogelijkheid tot expansie in elke mens. Het opent de basis van onze perceptie zodat we een stap kunnen zetten in ons leerproces, wat ook onze achtergrond, kennis en ervaring tot nu geweest is. We worden bewust van wat zich in ons herhaalt en uit onze familie, opvoeding, cultuur en religie afkomstig is. We ervaren ook welke risico’s het niet in expansie brengen inhoudt.

Jezelf in de diepte kennen maakt je bewuster en verantwoordelijker. We bewandelen een pad van zelfkennis om uit te zoeken wat betekenis heeft voor ons. Enkel wanneer we onszelf echt kennen, onze waarachtige IK, kunnen we begrijpen waarom we op deze aarde zijn en wat het doel is van ons bestaan.

Reconstructive is een groepsdynamica die de kracht heeft om ons in die dieptes open te maken. Het verandert ons fundamenteel en gaat verder dan de gebruikelijke bewegingen binnen persoonlijke ontwikkeling.

Ons denken en ons voelen werken niet altijd als één geheel. Oude kwetsuren veroorzaken afscherming van bepaalde stukken in ons. Hierdoor ontstaan innerlijk verstoringen en conflicten. Deze bemoeilijken onze beslissingen, relaties en communicatie.

De oorsprong ligt vaak in een periode waar ons geheugen geen toegang toe heeft, namelijk onze vroegste kindertijd van 0 tot 6 jaar. Ons brein was toen niet in staat wat er gebeurde in een breder kader te begrijpen en beschermde zich met afsplitsing.

Reconstructive en Transpersonal Coaching raken aan deze dimensie, voorbij wat we ons herinneren, voorbij het dagdagelijkse denken en voelen.

Van daaruit brengen ze van binnen beweging. Dit kan algemeen niet gelijk in woorden gevat worden maar het leidt tot het beter leren omgaan met moeilijke stukken in onszelf: schaamte, moeilijk tot keuzes of helderheid komen, laag zelfbeeld, schuld, weinig verbinding voelen, conflicten, behoeftigheid, moeilijk communiceren, enz   We gaan ons stilaan vrijer voelen en komen makkelijker tot helderheid, actie en directe communicatie.

Een weg naar meer contact met ons inwendig kompas, onze essentie. Daar voelen we makkelijker wat we echt willen en wat er echt toe doet.

In Reconstructive en Transpersonal Coaching zetten we in op:

 • de muren die we rondom ons bouwden, op nieuwe manieren zien en ervaren
 • de pijn dieper begrijpen en erkennen die aan de basis ligt van onze houding
 • de wonden die ons verzwakken, helen zodat we onze innerlijke kracht terug kunnen voelen
 • de invloed begrijpen van de vroegste periode in ons leven (0 tot 6 jaar) op onze innerlijke stem en emoties

In deze opleiding leer je:

 1. Transpersonal Coaching volgens het RIIHS-model. Methodologie. Fundamenten. Praktijk.
 2. Reconstructive, vanuit het transpersoonlijke een hoger begrip ontwikkelen over bewustzijn en de verruiming ervan. Methodologie. Fundamenten. Praktijk.

Dit vertaalt zich ondermeer in:

 • Diagnose en aanpak van problemen, die het gevolg zijn van emoties, trauma en programmering tijdens de vroege kinderjaren
 • Perceptie en zijn dimensies
 • Begrip en aanpak van emoties
 • Gevolgen van trauma en het Stockholm-syndroom
 • Noodzakelijk materiaal voor het aanmaken van een register van onze cliënt
 • Genogram –Hoe kunnen we onze kennis gebruiken om tot de essentie te komen van de geschiedenis en de verhalen die we horen?–
 • Aanleren van deze nieuwe methodologieën. Theorie en praktijk zodat individuele sessies uitgevoerd kunnen worden en groepsdynamica toegepast kunnen worden
 • Het leren werken met footprints als middel voor diagnose en aanpak
 • Naar de cliënt luisteren vanuit het onderscheid tussen wat uit zijn perceptie komt en uit zijn intuïtie
 • De blik verruimen, voorbij het aangeleerde en voorbij wat onthouden werd. Het verhaal als hulpbron
 • Concepten van energie en de gevolgen ervan
 • Basisprincipes van het werken met energie en de gevolgen ervan
 • Vrijer worden van patronen en gewoontes
 • De aanwezigheid van de coach of facilitator als transpersoonlijk en energetisch fenomeen

Tutorial

En wat als helpen een kunst is?

Praktisch

De opleiding bestaat uit twee modules van 3 dagen, die face-to-face in groep doorgaan in Malle bij Antwerpen (B), telkens vrijdagnamiddag, zaterdag & zondag en een supervisie-sessie online via Zoom op zaterdag 22 april 2023 tussen 10 en 13u.

Volledige deelname aan deze opleiding geeft recht op een certificaat van RIIHS en de Yacambu-universiteit.

De werktaal voor deze opleiding is Engels.

Inschrijven
Prijs:
€ 820 (btw incl) - in deze prijs zijn vier lunchen, telkens op zaterdag en zondag, twee broodjesmaaltijden telkens op vrijdagavond, alle coffee-breaks en het studiemateriaal inbegrepen-
Uren:
vrijdag van 14 tot 20u, zaterdag van 10 tot 18u en zondag van 10 tot 16u
Voor:
Voor iedereen die deze nieuwe methodologieën wil ervaren en leren.
Waar:
Malle, BE
Centrum Het Midden in Malle (B) - Eekhoorndreef 18, 2390 Malle, Belgium

Facilitator

Bart De Coninck

RIIHS-Opleider / Directeur RIIHS België / Directeur RIIHS International °1963, Wolvertem (B) ♦ Bart is oorspronkelijk opgeleid als arts, psychotherapeut en relatietherapeut ♦ Sinds 2006 is Bart oprichter en directeur van Eigenkleur, een groepspraktijk voor therapie en relatietherapie. Sindsdien werkt hij als therapeut in één-op-één begeleiding en met relaties. ♦ Bart faciliteert binnen RIIHS opleidingsprogramma's in Transpersonal Coaching en Reconstructive en workshops in Reconstructive, zowel voor gemengde groepen als voor mannengroepen. ♦ Bart is de auteur van Nieuwe Helden, een gratis e-book over het ontwikkelingsproces van mannen. Bart werkt mee aan twee podcasts. Flashlights in the dark, micro-shots of consciousness, een podcast in het Engels over bewustzijn en Liefde tussen Hemel en Hel, een Nederlandstalige podcast over liefde en relaties. Bart heeft eveneens een eigen podcast en YouTube kanaal in het Nederlands: Podcast MannenSteunenMannen en YouTube MannenSteunenMannen. ♦ Individuele sessies met Bart zijn mogelijk in Malle, Antwerpen en online. Bart werkt in het Nederlands, Engels, Spaans en Frans. ♦ Meer info op: bartdeconinck.be en eigenkleur.be ♦ Contact: bart@reconstructiveschool.be en whatsapp: +32 476 66 06 37

Inschrijven

Terug naar het overzicht