Plaatsen beschikbaar

Re-Connection

Wanneer

za & zo 28 & 29 sept 2019

Trainer

Waar

Centrum Het Midden in Malle (B)
Eekhoorndreef 18, 2390 Malle, Belgium
Wegbeschrijving

Wat kan je verwachten

“Ik hou elke dag een beetje meer van mezelf in alles wat ik ben….”

Tweedaagse door Bart De Coninck

Van in onze kindertijd dragen wij als mens overlevingssystemen mee. Dit zijn aangeleerde patronen, manieren waarop wij als kind voor onszelf een zo groot mogelijke veiligheid creëerden. Dit is onze comfort-zone. Het heeft veelal te maken met jezelf opzij zetten, je plek niet vol innemen, de kat uit de boom kijken.

In onze Westerse wereld betekent dit voor de meeste mensen dat ze makkelijker met hun mentale brein en denken in contact komen dan met de wijsheid en de kracht van intuïtie en lichaam.

Ons vermogen om onszelf werkelijk graag te zien is daardoor eerder beperkt.Wij zoeken liefde en waardering in de eerste plaats buiten onszelf en leven in de angst voor te kort of te weinig. Ons innerlijk kind draagt dus informatie over onze kwetsbaarheid en over de muren die wij om deze kwetsbaarheid gebouwd heb.

Deze workshop bied je een totaal nieuwe manier van kijken en waarnemen. ‘Het oude’ wordt door elkaar geschud. Dat is een intens proces, noodzakelijk om het beste in ons naar boven te halen.

MEER JE PLEK INNEMEN STEVIGHEID DIE VAN BINNEN KOMT

in je functie of werk

in je partnerrelatie

als ouder

Je Innerlijk Kind als potentieel, als levensenergie

Werkvormen

In deze tweedaagse worden verschillende werkvormen en theoretische kaders gebruikt. De belangrijkste hiervan komen uit het reconstructieve werk van Carola Castillo en in de archetype-werk van Carl Gustav Jung.

Reconstructive helpt je om je overlevingspatronen te leren kennen en om te zetten. Zo wordt een stevigere basis gelegd van eigenliefde en waardering binnen jezelf. Dan wordt het makkelijker om naar buiten te treden en je plek in te nemen.
De archetypes van Jung zijn specifieke structuren uit het collectief onbewuste. Een archetype is als het ware ingegroefd in de psyche van elke mens door gelijkaardige ervaringen van alle mensen van alle tijden. Daarom zijn archetypes universeel en niet tijdsgebonden. Meer bewustzijn hierover maakt krachtiger.

Praktisch

 • Prijs:
  € € 250 (excl btw)
 • Voor wie:
  elke man of vrouw, ongeacht levensfase of leeftijd, is welkom. Er is geen vooropleiding of specifieke kennis nodig. Deze tweedaagse richt zich zowel op mensen die een stuk persoonlijke ontwikkeling voor zichzelf zoeken als mensen die vanuit hun functie of werk op zoek zijn naar verdieping en verankering.
 • Uren:
  zaterdag & zondag van 10 tot 18u
 • Goed om te weten:

  Niet-residentiëel.
  Koffie, thee, water, versnaperingen, fruit en lichte lunch op zaterdag en zondag inbegrepen.

Inschrijven

Andere data

Inschrijven

Other activities

Re-Connection

Workshop

za & zo 30 & 31 maart 2019

2-daagse met Bart De Coninck

meer info

Vrouwen & Mannen: een gesprek met en over elkaar

Lezing

do 4 april 2019: 19 - 21u30

gratis, interactieve lezing met Ria Verlinden & Bart De Coninck en Hilde De Windt als moderator

meer info

Vrijgevochten vrouw én Moeder in hart en nieren

Workshop

za 27 april 2019

1-dag vrouwencirkel met Livia De Vos

meer info