Reconstructive Retraite Orval

Wat je zoekt, zoekt jou

13/14/15/16 oktober

Inschrijven
© unsplash

Wat kan je verwachten

Ontwikkelen en genieten gaan goed samen. Het ontdekken van nieuwe mogelijkheden op een mooie plek in de natuur, deel uitmakend van een fijn gezelschap, is één van de beste geschenken die we onszelf kunnen geven. 

Bart De Coninck nodigt je graag uit om tijdens deze retraite te komen proeven van de rijke oogst van RIIHS, de school voor Reconstructive, van de afgelopen jaren.  

Met aan de ene kant de oeroude bossen van Orval en aan de andere kant een prachtig zicht over de glooiende weilanden, ligt te midden van de verscholen vallei, een aangename en lichtrijke boerderij; La Ferme du Bois-Le-Comte. Hier verblijven we van donderdagavond tot zondagmiddag.

De energie van de plek en de omgeving, de toegepaste methodologieën tijdens deze retraite en de verspreiding van het werk over verschillende dagen maken het proces intenser, rustiger en dieper.

Ben jij een zoeker?

Wil jij een buitengewone ervaring beleven die je aanzet tot het overstijgen van jouw barrières?

Wil jij je potentieel verder wakker maken?

De ondersteuning en uitdaging die deze magische omgeving geeft, in combinatie met het nieuwste van Reconstructive, zorgen ervoor dat we een flinke zet kunnen geven aan onze innerlijke transformatie. 

Wat je zoekt, zoekt jou!

 

De methode “Reconstructive”

Waar wil je meer zichtbaar in worden? Welke projecten wachten op jou?

Bart De Coninck gaat in dit werk uit van de mogelijkheid tot expansie in elke mens. Reconstructive  opent de basis van onze perceptie zodat we een stap kunnen zetten in ons leerproces, wat ook onze achtergrond, kennis en ervaring tot nu geweest is.

We worden bewust van wat zich in ons herhaalt en uit onze familie, opvoeding, cultuur en religie afkomstig is. We ervaren ook welke risico’s het niet in expansie brengen inhoudt.

Jezelf in de diepte kennen maakt je bewuster en verantwoordelijker. We bewandelen een pad van zelfkennis om uit te zoeken wat betekenis heeft voor ons. Enkel wanneer we onszelf echt kennen, onze waarachtige IK, kunnen we begrijpen waarom we op deze aarde zijn en wat het doel is van ons bestaan.

Reconstructive is een groepsdynamica die de kracht heeft om ons in die dieptes open te maken. Het verandert ons fundamenteel en gaat verder dan de gebruikelijke bewegingen binnen persoonlijke ontwikkeling.

Bewuster worden is een stevige verantwoordelijkheid. Het maakt dat we anderen kunnen voorgaan in de ontwikkeling van authenticiteit, gezond verstand en integriteit ten overstaan van onszelf. Deze kwaliteiten zijn broodnodig in de wereld van vandaag.

Dit vraagt evenwel dat we bereid zijn onszelf op een dieper vlak onder ogen te komen.

 

La Ferme du Bois-Le-Comte

We verblijven op een mooi landgoed te midden van een uitgestrekt natuurgebied. De stilte is er hoorbaar, de sterren stralen helderder dan elders en de zuivere, zuurstofrijke lucht ruikt heerlijk. 

De hoeve dateert uit de 19de eeuw. Ze is ecologisch gerenoveerd met warme, natuurlijke, ademende materialen. Naast de 21 kamers en 2 groepsruimtes is er een lichtrijke, ruime eetzaal met theehoek, bar, haardvuur, piano en zicht op de groene vallei. We genieten hier drie keer per dag van de vegetarische seizoenskeuken, ter plekke bereid met verse, lokale bio producten. Bij mooi weer kunnen we buiten eten. 

La Ferme du Bois-le-Comte (de hoeve in het bos van de graaf) ligt in het zuidoosten van België, op de Franse grens, op een van de mooiste, stilste en energetisch krachtigste plekjes van België. 

Bij de hoeve horen 10 hectare land. De oude appelboom en het labyrint zijn favoriete plekjes. De paarden leven er buiten en hebben alle ruimte om over de heuvelkammen te galopperen.

In de omgeving zijn geen winkels of apotheken in de buurt… neem dus je voorzorgsmaatregelen. 

We vragen je om met zorg en respect om te gaan met de bomen, planten en dieren op het domein. 

Wat dien je mee te nemen?

Neem comfortabele kleding mee waar je je vrij in kunt bewegen. In oktober kan het buiten al behoorlijk fris zijn. Neem voldoende warme kleding mee, zodat je een tijdje buiten kunt verblijven. Verder kan je denken aan badslippers, wandelschoenen, regenkleding en/of paraplu, een zaklamp en uiteraard de spullen voor je persoonlijke hygiëne (bij voorkeur ecologisch afbreekbare zeep en shampoo i.v.m. de eigen waterbron en waterzuivering). 

Aanvullende informatie

Welkom op donderdag vanaf 18:00 uur en om 19:00 is er een maaltijd voorzien. Er is op donderdagavond geen avondprogramma waardoor het ook mogelijk is om later dan 18:00 te arriveren, ten laatste om 21:30 uur. 

Mocht je allergisch zijn voor bepaalde producten of iets niet mogen eten vanwege een medisch dieet, laat het ons weten. Wellicht kan de kok hier rekening meehouden. 

Het is niet toegestaan eigen voeding en drank mee te nemen. Dit is een regel van locatie die we dienen te respecteren. 

Overdag is er in beperkte mate WiFi aanwezig. 

 

Informatie / Inschrijven

Via het formulier hieronder kan je je inschrijven. 

Voor vragen kan je je richten tot Job Hulshoff, de organisator van dit event, via mail job@reconstructiveschool.be of via gsm/WhatsApp op +32 493 05 32 79. 

Tutorial

Reconstructive Retraite in Orval 2022

Praktisch

Deze retraite wordt op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag gegeven in La Ferme du Bois-le-Comte in Orval (B). De werktaal is Nederlands.

Inschrijven
Prijs:
€ 645,- (overschrijving vóór 13 juli 2022) € 685,- (overschrijving na 13 juli 2022) Dit is inclusief: deelname, verblijf in drie- of vierpersoonskamers, maaltijden en werkmateriaal. Niet inclusief: vervoer naar de locatie, dranken (bio-sappen, Orval bier, bio-wijnen) en snacks ’s avonds aan de bar
Uren:
welkom 13/10 vanaf 18:00, om 19:00 is er een maaltijd voorzien. Er is op donderdagavond geen avondprogramma waardoor het ook mogelijk is om later dan 18:00 te arriveren, ten laatste om 21:30 uur. We eindigen op zondag 16 oktober 15:00 uur.
Voor:
Wie zich aangesproken voelt en bereid is iets nieuws te ervaren, is welkom.
Er is geen voorkennis of vooropleiding vereist.
Waar:
Orval, BE

Facilitator

Bart De Coninck

RIIHS-Opleider / Directeur RIIHS België / Directeur RIIHS International °1963, Wolvertem (B) ♦ Bart is oorspronkelijk opgeleid als arts, psychotherapeut en relatietherapeut ♦ Sinds 2006 is Bart oprichter en directeur van Eigenkleur, een groepspraktijk voor therapie en relatietherapie. Sindsdien werkt hij als therapeut in één-op-één begeleiding en met relaties. ♦ Bart faciliteert binnen RIIHS opleidingsprogramma's in Transpersonal Coaching en Reconstructive en workshops in Reconstructive, zowel voor gemengde groepen als voor mannengroepen. ♦ Bart is de auteur van Nieuwe Helden, een gratis e-book over het ontwikkelingsproces van mannen. Bart werkt mee aan twee podcasts. Flashlights in the dark, micro-shots of consciousness, een podcast in het Engels over bewustzijn en Liefde tussen Hemel en Hel, een Nederlandstalige podcast over liefde en relaties. Bart heeft eveneens een eigen podcast en YouTube kanaal in het Nederlands: Podcast MannenSteunenMannen en YouTube MannenSteunenMannen. ♦ Individuele sessies met Bart zijn mogelijk in Malle, Antwerpen en online. Bart werkt in het Nederlands, Engels, Spaans en Frans. ♦ Meer info op: bartdeconinck.be en eigenkleur.be ♦ Contact: bart@reconstructiveschool.be en whatsapp: +32 476 66 06 37

Inschrijven

Terug naar het overzicht