Plaatsen beschikbaar

RECONSTRUCTIVE – Workshop ‘Moedige Mannen’

Wanneer

22 & 23 januari

Trainer

Waar

Centrum Het Midden in Malle (B)
Eekhoorndreef 18, 2390 Malle, Belgium
Wegbeschrijving

Wat kan je verwachten

“Tijd om onze rug te rechten”

Voor vele mannen is mannelijkheid geen geëffend pad. Niet zozeer de mannelijkheid zelf is toxisch, wel de schaamte, schuld en trauma waarmee ze zich omhult en die doorheen generaties doorgegeven is.

Onbeschaamd en zonder terughoudendheid mijn mannelijkheid beleven en tonen in de vorm die mij bevalt, – en dit zonder te vervallen in excessen van narcisme, masochisme of superioriteit – vraagt moed. Dan durf ik onder ogen komen dat een stuk healing nodig is.

We kunnen tijdloze wijsheid in ons wakker maken waarin mannelijkheid gelijk staat aan gelijkwaardigheid, eerbied, respect en het eren van het vrouwelijke als evenzeer essentieel.

Voor dit alles is het nodig dat een man zich verzoent met zijn demonen. Met de demonen van zijn vader, met zijn eigen persoonlijke ‘zonden’, trauma, verwaarlozing en schaamte.

Zolang we geen manier vinden om deze schaamte anders te benaderen zullen we ze blijven stuwen in de harten en de schaduw van mannen, en zo de pijn die ze dragen, groter maken.

De oorsprong ligt vaak in een periode waar ons geheugen geen toegang toe heeft, namelijk onze vroegste kindertijd van 0 tot 6 jaar. Ons brein was toen niet in staat wat er gebeurde in een breder kader van meerzijdige partijdigheid te begrijpen en beschermde zich met afsplitsing.

Reconstructive is een nieuwe methodiek die de kracht heeft om mannen in dit proces een duw in de rug te geven. Het raakt aan de dimensie tussen 0 en 6 jaar, voorbij wat we ons herinneren, voorbij het dagdagelijkse denken en voelen.

Van daaruit brengt reconstructive van binnen beweging. Dit kan algemeen niet gelijk in woorden gevat worden. Het kan leiden tot het beter leren omgaan met moeilijke stukken in onszelf: onzekerheid, moeilijk tot keuzes of helderheid komen, laag zelfbeeld, schuld, weinig verbinding voelen, conflicten, behoeftigheid, moeilijk communiceren, enz   We gaan ons stilaan vrijer voelen en komen makkelijker tot helderheid, actie en directe communicatie.

Tegelijk is Reconstructive eenvoudig, helder en effectief in aanwijzingen, structuur en grenzen. Het laat toe dat elke deelnemer een eigen innerlijk pad bewandelt en verantwoordelijkheid kan nemen voor zijn kwetsuren.

Een weg naar meer contact met ons inwendig kompas, onze essentie. Daar voelen we makkelijker wat we echt willen.

 

Praktisch

 • Prijs:
  € 300 - in dit bedrag is € 52,07 btw en twee lunchen en coffee-breaks op zateradg en zondag inbegrepen -
 • Voor wie:
  eleke man die zich aangesproken voelt is welkom
 • Uren:
  10.00 - 18.00 op beide dagen
 • Goed om te weten:

  Deze workshop gaat door op zaterdag en zondag. De werktaal is Nederlands.

Inschrijven

Inschrijven

Other activities

RECONSTRUCTIVE – Workshop ‘Onderweg naar mijn essentie’

6 en 7 november

met Job Hulshoff

meer info

TRANSPERSONAL COACHING – online opleiding met certificaat

20 en 21 november, 4 en 5 december 2021 & 15 en 16 januari & 29 januari 2022

met Bart De Coninck als facilitator en Carola Castillo als gast-facilitator voor één sessie)

meer info

RECONSTRUCTIVE – Workshop ‘Weten wat je wilt’

27 en 28 november

met Bart De Coninck

meer info