Reconstructive Workshop

Van binnenuit tot kracht komen als vrouw

3 & 4 december 2022

Inschrijven
© unsplash

Wat kan je verwachten

Een innovatieve methode voor zelfkennis en groei in een groepsdynamiek

In onze vroege kindertijd, tussen 0 en 6 jaar, leren we hoe de wereld in elkaar zit door te observeren, door wat we ervaren, door wat we meemaken. Als meisje leren we braaf, schattig, mooi, beleefd, lief … te zijn. Dat zijn de manieren waarop we aandacht kregen van onze ouders, van familie en vrienden, van de buitenwereld. We zijn dan heel erg gefocused op de ander om te krijgen wat ik denk nodig te hebben (liefde, erkenning, aandacht)

In ons volwassen leven lopen we daar net tegenaan, tegen dat naar buiten gekeerd zijn. Want ik denk door zorg en aandacht en veel geven, vaak nog van de ander te krijgen wat ik wil. En niets is minder waar …

We krijgen het gevoel dat we tekort schieten. Niet alleen op het werk of thuis, maar ook naar jezelf. Je wilt het zo goed mogelijk doen voor de ander, maar net daardoor missen we de focus op onszelf. Frustratie, uitputting, woede, eenzaamheid zijn hiervan het gevolg.

Deze programmering zit diep geworteld in ons systeem, in onze cellen.

Door in beweging te komen en je bewustzijn te ontwikkelen over hoe je de dingen doet, leer je ervaren dat de beangstigende gedachte voor pijn of afwijzing enkel onze perceptie voedt.

 

We zullen het hebben over

  • Maskers/overlevingsmechanismen
  • Perceptie
  • Innerlijk kind
  • Slachtofferschap/daderschap
  • Heksen en andere archetypes van de vrouw
  • Moederschap
  • Opoffering
  • Afhankelijkheid
  • Man/vrouw

De beste bodem om het hierover te hebben is in samenzijn met andere vrouwen. In plaats van in concurrentie te gaan met elkaar, kunnen net heel veel van elkaar leren. Er is geen betere manier om meer te ontdekken welke krachten we binnenin houden, dan onder vrouwen.

Voel je je aangesproken als vrouw?

Wees welkom!

 

Wat is Reconstructive?

Reconstructive is een werk dat op verschillende lagen werkt, op het denken, op onze emoties en ons lichaam.

Het is een nieuwe methode. Via woordeloze interactie met de anderen in de groep krijg je de gelegenheid om iets nieuws te leren over jezelf. In een veilige omgeving kan je ontdekken hoe je jezelf blokkeert. Je kan ervaren dat er nieuwe mogelijkheden zijn die je zelf nooit voor mogelijk had gehouden. Je kan integreren door er meteen mee aan de slag te gaan en verschillende manieren uit te proberen.

Praktisch

Deze workshop wordt op zaterdag 3 & zondag 4 december gegeven in Vlaams-Brabant (locatie nog te bevestigen). De werktaal is Nederlands.

Inschrijven
Prijs:
300 euro (btw niet van toepassing) - in dit bedrag zijn coffee-breaks en lunches voorzien op de 2 dagen
Uren:
zaterdag van 10 tot 18u - zondag van 10 tot 16u
Voor:
Elke vrouw die zich aangesproken voelt en bereid is iets nieuws te leren is welkom.
Er is geen voorkennis of ervaring nodig.
Waar:
Vlaams-Brabant (locatie nog te bevestigen)

Facilitator

Sonia Maes

RIIHS-Facilitator/Therapeut °1964, Wemmel (B) ♦ Sonia is oorspronkelijk opgeleid als leerkracht, psychotherapeut, relatietherapeut & werkgerelateerde coach. ♦ Sonia geeft individuele begeleiding en relatietherapie bij Eigen Kleur en tevens communicatietraining in werkgerelateerde context.  Sonia werkt mee aan Liefde tussen Hemel en Hel, een Nederlandstalige podcast over liefde en relaties. ♦ Individuele sessies met Sonia zijn mogelijk in Ukkel-Brussel, Antwerpen en online. Sonia werkt in het Nederlands, het Frans en het Engels. ♦ Meer info op soniamaes.com en eigenkleur.be ♦ Contact: sonia@eigenkleur.be

Inschrijven

Terug naar het overzicht