Terug naar de oorsprong

Een reis naar binnen, naar een vergeten oer-kracht

10/11/12 februari 2023

Inschrijven
Terug naar de oorsprong - driedaagse in reconstructive

Wat kan je verwachten

Een methode voor zelf-ontwikkeling in groep

In onze vroege kindertijd leren we hoe de wereld in elkaar zit door te observeren en te imiteren. We leren ons aan te passen en ons te gedragen. Dat is hoe we aandacht kregen van onze ouders en van de buitenwereld. We leerden ons te focussen op de ander om te krijgen wat we dachten nodig te hebben aan liefde, erkenning, goedkeuring, aandacht,...

In ons volwassen leven lopen we net tegen dat naar-buiten-gekeerd-zijn aan. We denken dat we door ons te richten op de ander en veel te geven, van de ander gaan krijgen wat we willen. Maar zo werkt het niet. Geven om te krijgen brengt verwarring. Wat we geven kan dan vaak niet aangenomen worden.

Op een gegeven moment voelt het of we steeds tekort schieten, niet alleen op het werk of thuis, maar ook naar onszelf. We willen het zo goed mogelijk doen voor de anderen, maar net daardoor missen we de focus op onszelf. We gebruiken veel energie om pijn en afwijzing te vermijden. We raken uitgeput of gefrustreerd.

Deze programmering zit diep geworteld in ons systeem, in onze cellen, in ons denken en in onze emoties.

We hebben het dan over

  • Maskers/overlevingsmechanismen/patronen
  • Innerlijk kind
  • Slachtofferschap/daderschap
  • Opoffering en afhankelijkheid
  • Man/vrouw dynamieken en ouderschap

Een groep is een uiterst geschikte plek om over deze verschillende aspecten van onszelf te leren. Het doet deugd om stukjes van jezelf te herkennen in anderen. Het gezamenlijke geeft energie en moed om creatief naar oplossingen en bewegingen te blijven zoeken.

Wat is Reconstructive?

Reconstructive is lichaamswerk in interactie. Via het lichaam gaan we op verschillende lagen werken, op het denken, op de emoties en op wat oorspronkelijk in ons aanwezig is, maar waar we geen contact meer mee kunnen maken. Het zijn woordeloze lichaamservaringen in groep, die de kracht hebben om de diepere lagen in ons gezonder te maken.

Reconstructive gaat als een een schokgolf doorheen je mentale en emotionele bagage. Het confronteert je met hoe je je blokkeert en brengt je tegelijk in contact met hoe je je vrij kan maken.

Het maakt dat je jezelf op een andere manier leert zien en begrijpen. Dit zet een proces in beweging waardoor je je vrijer en volwassener gaat bewegen in relatie tot anderen en tot jezelf.

Voel je je aangesproken, wees welkom!

Praktisch

Deze driedaagse gaat door in Centrum Het Midden in Malle, BE

Inschrijven
Prijs:
€ 395,00 (incl. btw) -In dit bedrag zijn 1 broodjesmaaltijd op vrijdag en 2 lunches voorzien op zaterdag en zondag, alsook alle coffee-breaks
Uren:
14.00 tot 20.00 op vrijdag, 10.00 tot 18.00 op zaterdag, 10.00 tot 16.00 op zondag
Voor:

Om aan deze driedaagse te kunnen deelnemen is geen voorkennis of ervaring nodig. De rugzak die we ieder als mens meedragen, is uniek en niet vergelijkbaar. Iedereen is dus welkom, of hij of zij al een traject aan inzichten en bewustzijn achter de rug heeft, of kennis komt maken. De methode maakt dat ieder gepaste stappen kan zetten.

Waar:

Facilitator

Bart De Coninck

Bart De Coninck

RIIHS-Opleider / Directeur RIIHS België
Meer info

Inschrijven

Eens je je inschrijving bevestigd hebt, sturen we je de informatie om de betaling uit te voeren.
Bedankt! We hebben je inschrijving ontvangen.
We komen zo snel mogelijk bij je terug.
Oei, er was een probleem om je formulier te versturen. Stuur ons een mailtje en we komen snel bij je terug.
Terug naar het overzicht