Plaatsen beschikbaar

Vrijgevochten vrouw én Moeder in hart en nieren

Wanneer

za & zo 19 & 20 okt 2020

Trainer

Wat kan je verwachten

“Naar meer balans en eigenheid. Eigen projecten grond geven”

Vrouwencirkel van één dag door Livia de Vos

Vrouwen weten soms niet meer hoe krachtig te zijn. Ze gaan op en neer tussen het ideaal van “Eva”, de goede moeder, die haar kroost als hoogste goed beschouwt en zichzelf makkelijk opzij zet, enerzijds. En anderzijds het ideaal van “Lilith”, de vrijgevochten vrouw, die eerst voor zichzelf kiest. Beiden zijn deel van elke vrouw. Beiden herbergen vrouwelijke kracht.Toch slagen vele vrouwen er niet in balans te vinden tussen deze twee uitersten. Zij strijden met één van beiden of met beide aspecten van vrouwelijkheid en verliezen zo energie en kracht en komen niet tot hun eigenheid en volle ontplooiing.“The best of both worlds” is mogelijk. Om met beide in ons hart, onze eigen projecten te kunnen realiseren, die niet alleen een bijdrage voor onszelf leveren, maar ook voor de andere. En bovenal is het nodig dat we onszelf en andere vrouwen begrijpen in ons Eva- en Lilith-stuk om tot gezamenlijkheid en verbinding te komen.

 

“Als vrouw ben ik elke vrouw”

Werkvormen

Reconstructive is een efficiënt werkmiddel om overlevingspatronen te transformeren. Een overlevingspatroon is datgene wat ik mezelf als kind aanleerde. Het is mijn comfortzone. Hierin ervaar ik weinig levenskracht en van hieruit kan ik moeilijk ontwikkelen.

In dit werk wordt het lichaam gebruikt om inzicht te verwerven en te leren. Door intensief bodywork en groepsproces ontstaan er bewegingen op quantum-niveau in onze cellen. In dit expansief veld komen lichaam, verstand en geest samen tot integratie. Van daaruit kunnen we dan dagdagelijkse conflicten anders benaderen en oplossingen vinden. Reconstructief werk kan daarom zonder enige woordelijke tussenkomst zicht geven achter maskers en oude beelden. Door echte emoties te voelen komt er, diep in ons, beweging en kan helder worden wat ons te doen staat. Transformeren zonder controle, zonder oordeel, zonder artificiële liefde, zonder onze diepste angsten uit de weg te gaan… Daarin wordt het onderscheid duidelijk tussen overleven en leven.

“It’s the reconstruction of the invisible towards the visible.”

Carola Castillo

 

Tutorial

Waarom workshops specifiek voor vrouwen?

Praktisch

 • Prijs:
  € € 250 (btw niet van toepassing)
 • Voor wie:
  Elke vrouw is welkom. Voorkennis, vooropleiding of ervaring is niet nodig. De werkvorm laat toe dat erg verschillende thema's aan bod kunnen komen.
  De werktaal is Nederlands. Voor Engels-sprekenden vinden we vaak makkelijk oplossingen
 • Uren:
  zaterdag van 10 tot 18 u en zondag van 10 tot 16 u
 • Goed om te weten:

  Koffie, thee, water en versnaperingen zijn inbegrepen in deze prijs.
  Niet-residentieel

Inschrijven

Inschrijven

Other activities

Open up to meet myself

Workshop in reconstructive

za & zo 28 & 29 sept 2019

2 daagse ws met Carola Castillo in Riga (Letland)

meer info

Workshop voor Mannen – De Magiër

Cyclus: Man zijn

za & zo 12 & 13 okt 2019

2 daagse ws voor mannen met Bart De Coninck

meer info

Vrijgevochten vrouw én Moeder in hart en nieren

Workshop in reconstructive

za & zo 19 & 20 okt 2020

2 daagse ws voor vrouwen met Livia De Vos

meer info