Reconstructive Workshop LGBTQ+ ?️‍?

Workshop Reconstructive LGBTQIA+

22/23 oktober

Inschrijven
© unsplash

Wat kan je verwachten

We zijn nog zo veel meer dan de persoon die we vandaag laten zien.

We zijn tot zoveel meer instaat dan hetgeen we vandaag durven te doen.

Er zit nog van alles in ons dat naar buiten wilt komen.

We besteden alleen meer energie en tijd om het te beschermen dan om het te benutten en het in de wereld te zetten.

Job Hulshoff

 

Reconstructive

Reconstructive is een relatief nieuwe methode. Het is met weinig andere methodes van persoonlijke ontwikkeling en traumahealing te vergelijken, omdat het ons in een dimensie brengt waar we normaal gesproken maar heel zelden een glimp van kunnen opvangen. In deze ‘andere staat van zijn’ kunnen we drie soorten ervaringen tegenkomen:

  1. Je ziet en ervaart vanuit een totaal nieuw perspectief je eigen (oude) bekende gedrag en de gevolgen hiervan op jezelf en jouw omgeving. Het is aan de ene kant herkenbaar en tegelijkertijd totaal anders dan hoe je jezelf hiervoor hebt gezien. Meestal schrikken we in eerste instantie bij het zien van onze schaduwkant. Vervolgens geeft het lucht, ruimte en mogelijkheden. Nu je helderder (anders) kunt zien wat de consequenties zijn van je gebruikelijke denken en doen, kan je gerichter opzoek gaan naar nieuwe mogelijkheden.
  2. Je ziet en ervaart jouw verborgen potentieel en de gevolgen hiervan voor jezelf en jouw omgeving. In onze essentie weten we wel dat er meer in ons zit, maar om het opeens ook daadwerkelijk te ervaren is iets dat je wereld even helemaal op zijn kop kan zetten. Het is een vreugdevolle én lastige ervaring tegelijkertijd. De euforie van het ontdekken van oplossingen en mogelijkheden brengt namelijk ook een verantwoordelijkheid met zich mee…nu kunnen we niet meer zo makkelijk “onbewust” onze oude patronen voortzetten.
  3. Je ziet en ervaart jezelf in een interactie met anderen, maar je kunt er met je verstand niks zinnigs van maken. Je voelt diverse emoties komen en gaan en het enige dat je kan doen, is onderzoeken welke actie / beweging je wilt uitproberen.

Oh ja…eigenlijk is er nog een vierde optie, degene die wellicht het meeste voorkomt, en dat is een combinatie van één, twee en drie.

Onze individuele en collectieve patronen, overtuigingen en manieren hoe we onze besissingen nemen zijn voornamelijk gericht op bescherming. Deze automatische piloot scant (geheel onbewust) continu op herkenbaar en onherkenbaar om mogelijke risico’s te voorkomen. Het probleem hiermee is dat de programmering van de ze auto-pilot al 10, 20 of 30 jaar geen update meer heeft gehad. Je zou kunnen zeggen dat hierdoor een innerlijke stem ons steeds in de oude richting stuurt, omdat het nieuwe een mogelijk risico in zich heeft. Helaas past het onderzoeken van het gevaar of de bedreiging niet in dit programma. Het wordt simpelweg afgekeurd, waardoor we onszelf blokkeren om te groeien, om nieuwe stukken in onszelf tot uiting te laten komen. Terwijl we die juist nodig hebben om ons gezond en levendig te voelen.

 

Reconstructive voor LGBTQIA+

In een groep met gelijkgestemden is onze auto-pilot meestal iets minder afkeurend en laat het meer toe om te ontdekken en uitproberen. In een ‘safespace’ zijn de bewakers van ons beschermingsmechanisme iets rustiger en is er meer mogelijkheid om het nieuwe tevoorschijn te laten komen. Let’s support ourselves!

Daarnaast zorgt de LGBTQIA+ focus ervoor dat we ons vrij voelen om specifieke onderwerpen die ons als groep of subgroep aan het hart gaan vanuit de visie van RIIHS en Reconstructive te bekijken en te bespreken.

 

2e Editie

Op 22 en 23 oktober 2022 zal voor de tweede keer een workshop Reconstructive worden georganiseerd voor de LGBTQIA+ Community! Wil jij er bij zijn? Schrijf je dan nu in! (plaatsen zijn beperkt)

Praktisch

Deze workshop wordt op zaterdag en zondag gegeven in Centrum Het Midden in Malle (B). De werktaal is Nederlands.

Inschrijven
Prijs:
€ 300,- In dit bedrag is € 52,07 btw inbegrepen, alsook twee lunchen en coffee-breaks op zaterdag en zondag. €
Uren:
zaterdag van 10:00 tot 18:00 en zondag van 10:00 tot 16:00 uur
Voor:
Wie zich aangesproken voelt en bereid is iets nieuws te leren, is welkom.
Er is geen voorkennis of vooropleiding vereist.
Waar:
Malle, BE
Centrum Het Midden in Malle (B) - Eekhoorndreef 18, 2390 Malle, Belgium

Facilitator

Job Hulshoff

RIIHS-Facilitator/Therapeut  °1972, Enschede (NL) Job is oorspronkelijk opgeleid als psychotherapeut, relatietherapeut & werkgerelateerde coach. Sinds 2010 is Job werkzaam bij Eigenkleur, een groepspraktijk voor therapie en relatietherapie. Hij werkt er als therapeut met individuen en relaties.  Job is sinds 2018 lid van RIIHS en faciliteert hij workshops in Reconstructive.  Job werkt mee aan twee podcasts. Flashlights in the dark, micro-shots of consciousness, een podcast in het Engels over bewustzijn en Liefde tussen Hemel en Hel, een Nederlandstalige podcast over liefde en relaties. ♦ Individuele sessies met Job zijn mogelijk in Malle, Antwerpen en online. Job werkt in het Nederlands en het Engels. ♦ Meer info op:  jobhulshoff.com en eigenkleur.be ♦ Contact: job@reconstructiveschool.be of GSM/WhatsApp +32493053279

Inschrijven

Terug naar het overzicht