Reconstructive workshop

Fundament ontwikkelen als man

19/20 maart

Inschrijven
© unsplash

Wat kan je verwachten

ONDERLINGE BANDEN
Mannen kunnen persoonlijke zaken vaak makkelijker met een vriendin bespreken dan met een vriend. Tussen mannen onderling gaat het veelal wat stroever, wat meer aan de oppervlakte.

Het beeld dat je je als man in andere mannen kan herkennen is voor velen nieuw. Het idee dat je elkaar in dagelijkse uitdagingen kan ondersteunen, blijft dan vaak onbekend terrein. Het beeld dat je je als man in andere mannen kan herkennen en dat als ondersteunend ervaart, is voor velen nieuw.

MANNEN & VROUWEN
Het gegeven dat de meeste mannen hun vader als afwezig – fysiek, emotioneel – ervaarden en hun moeder als meer aanwezig, heeft hier zeker mee te maken.

Hierdoor zijn de relaties van mannen met vrouwen soms ook niet makkelijk. Mannen meten zich verschillende rollen aan in de hoop aandacht en goedkeuring terug te krijgen. Toch is er verwarring over de wederzijdse verwachtingen.

HELDERHEID
Het helpt mannen als ze hun communicatie eenvoudiger en effectiever kunnen maken. Het is nodig dat je als man eerst zelf helderder krijgt wat je wilt, en ook de moed vindt om dat over te brengen.

  • Wie wil ik zijn als partner? Als vader? Als man?
  • Hoe wil ik omgaan met wat er van mij verwacht wordt? 
  • Wat heeft waarde voor mij? Wat wil ik de wereld in brengen?

EEN TOCHT NAAR JE KERN … SAMEN EN IEDER VOOR ZICH
Het is niet zo dat je jezelf helemaal kent als je het volwassen leven instapt. Je zou het leven kunnen zien als een langzame tocht naar je eigen kern.

Zo komen mannen er stapje na stapje achter dat er meer in ze zit dan ze dachten. Ze staan er als man tussen mannen niet alleen voor. Zowel hun individuele als het collectieve fundament wordt steviger en betrouwbaarder.

Het contact en de spiegeling met andere mannen is onontbeerlijk om tot meer helderheid en moed te komen. Het besef groeit dat ze van elkaar kunnen leren en nieuwe aspecten van zichzelf kunnen ontdekken in het contact met elkaar. Dit maakt hen weerbaarder.

Bart De Coninck werkt al bijna 20 jaar met mannen. Hij is psychotherapeut en relatietherapeut. Al vele jaren begeleidt hij mannengroepen en zet hij zich in om mannen samen te brengen en zo de onderlinge afstand te verkleinen. Zo ontstond MannenSteunenMannen.

Als trainer werkt Bart met reconstructive, een nieuwe methode voor diepere zelfkennis. Reconstructive werkt met onze schaduwzijde als mens. Hierdoor komen ontbrekende aspecten in ons meer naar de oppervlakte zodat we er beter mee om kunnen gaan. We spreken dan van kwetsuren, diepere angsten of behoeften, afscherming en overlevingsstrategieën, maar ook van innerlijke kracht, moed en vrijheid. 

In deze tweedaagse gaan we samen met een aantal andere mannen op zoek naar wie we nog meer zijn, of kunnen worden. Ieder op een eigen pad dieper in zichzelf naar een stuk oprechtheid en zelfbewustzijn. Ieder binnen zijn eigen mogelijkheden en beperkingen.

Praktisch

Deze workshop wordt op zaterdag en zondag gegeven in Malle (B). De werktaal is Nederlands.

Inschrijven
Prijs:
€ 300 (btw incl) - in dit bedrag zijn twee lunchen en alle coffee-breaks inbegrepen op zaterdag en zondag -
Uren:
10.00 - 18.00 op zaterdag en 10.00 - 16.00 op zondag
Voor:
Om aan deze tweedaagse te kunnen deelnemen is geen voorkennis of ervaring nodig. De rugzak die we ieder als mens meedragen, is uniek en niet vergelijkbaar. Iedere man is dus welkom, of hij al een meer ervaren zoeker is en een traject aan inzichten en bewustzijn achter de rug heeft, of hij voor het eerst moed verzamelt om naar zichzelf te kijken. De methode maakt dat ieder eigen ervaringen kan integreren en gepaste stappen kan zetten.
Waar:
Malle, BE
Centrum Het Midden in Malle (B) - Eekhoorndreef 18, 2390 Malle, Belgium

Facilitator

Bart De Coninck

RIIHS-Opleider / Directeur RIIHS België / Directeur RIIHS International °1963, Wolvertem (B) ♦ Bart is oorspronkelijk opgeleid als arts, psychotherapeut en relatietherapeut ♦ Sinds 2006 is Bart oprichter en directeur van Eigenkleur, een groepspraktijk voor therapie en relatietherapie. Sindsdien werkt hij als therapeut in één-op-één begeleiding en met relaties. ♦ Bart faciliteert binnen RIIHS opleidingsprogramma's in Transpersonal Coaching en Reconstructive en workshops in Reconstructive, zowel voor gemengde groepen als voor mannengroepen. ♦ Bart is de auteur van Nieuwe Helden, een gratis e-book over het ontwikkelingsproces van mannen. Bart werkt mee aan twee podcasts. Flashlights in the dark, micro-shots of consciousness, een podcast in het Engels over bewustzijn en Liefde tussen Hemel en Hel, een Nederlandstalige podcast over liefde en relaties. Bart heeft eveneens een eigen podcast en YouTube kanaal in het Nederlands: Podcast MannenSteunenMannen en YouTube MannenSteunenMannen. ♦ Individuele sessies met Bart zijn mogelijk in Malle, Antwerpen en online. Bart werkt in het Nederlands, Engels, Spaans en Frans. ♦ Meer info op: bartdeconinck.be en eigenkleur.be ♦ Contact: bart@reconstructiveschool.be en whatsapp: +32 476 66 06 37

Inschrijven

Terug naar het overzicht