LGBTQIA+

Naast de gemengde groepen en de groepen specifiek voor mannen of vrouwen, bieden wij ook workshops in groep aan voor iedereen die zich thuis voelt in de LGBTQIA+ community.

We zijn nog zo veel meer dan de persoon die we vandaag laten zien.
We zijn tot zoveel meer instaat dan hetgeen we vandaag durven te doen.
Er zit nog van alles in ons dat naar buiten wilt komen.
We besteden alleen meer energie en tijd om het te beschermen dan om het te benutten en het in de wereld te zetten.
- Job Hulshoff -

Onze individuele en collectieve patronen, overtuigingen en manieren hoe we onze beslissingen nemen zijn voornamelijk gericht op bescherming. Deze automatische piloot scant (geheel onbewust) continu op herkenbaar en onherkenbaar om mogelijke risico’s te voorkomen. Het probleem hiermee is dat de programmering van deze auto-pilot al 10, 20 of 30 jaar geen update meer heeft gehad. Je zou kunnen zeggen dat hierdoor een innerlijke stem ons steeds in de oude richting stuurt, omdat het nieuwe een mogelijk risico in zich heeft. Helaas past het onderzoeken van het gevaar of de bedreiging niet in dit programma. Het wordt simpelweg afgekeurd, waardoor we onszelf blokkeren om te groeien, om nieuwe stukken in onszelf tot uiting te laten komen. Terwijl we die juist nodig hebben om ons gezond en levendig te voelen.

In een groep met gelijkgestemden is onze auto-pilot meestal iets minder afkeurend en laat het meer toe om te ontdekken en uitproberen. In een ‘safespace’ zijn de bewakers van ons beschermingsmechanisme iets rustiger en is er meer mogelijkheid om het nieuwe tevoorschijn te laten komen. Let’s support ourselves!

Daarnaast zorgt de LGBTQIA+ focus ervoor dat we ons vrij voelen om specifieke onderwerpen die ons als groep of subgroep aan het hart gaan vanuit de visie van RIIHS en Reconstructive te bekijken en te bespreken.

Kijk in de kalender voor de eerstvolgende workshop voor LGBTQIA+.